Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Οι Σκοπιανοί ζητούν να μην διακοπεί η σιδηρ. σύνδεση Βελιγράδι –ΘεσσαλονίκηΣεπτέμβριος 19, 2018. 20:11

Σκόπια.

Η εταιρεία των Σκοπίων «Σιδηροδρομικές Μεταφορές Μακεδονίας» ζητά από τη Σερβία να μην καταργήσει τη διεθνή  σύνδεση Βελιγραδίου – Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση τάσσεται εναντίον της ανακοινωθείσας κατάργησης από το τέλος του μήνα του μοναδικού διεθνούς τρένου  σε όλη την πΓΔΜ, όπως είναι η γραμμή Βελιγράδι- Θεσσαλονίκη-Βελιγράδι.


Σύμφωνα με το «Τρένο της Σερβίας» ο λόγος της κατάργησης  της διεθνούς αυτής σιδηροδρομικής γραμμής γίνεται για οικονομικούς λόγους και έχει άμεση συνάρτηση με τη σχέση κόστους-αποδοτικότητας.


Το «Τρένο της Σερβίας» κατέληξε σε αυτήν, σύμφωνα με την ελληνική ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αφού δικαιούται μιας τέτοιας απόφασης, λόγω του ότι είναι οι σιδηροδρομικές αρχές από τις οποίες αρχίζει ή φθάνει η αμαξοστοιχία.


Τα Σκόπια έχουν το δικαίωμα να αντιταχθούν σε μια τέτοια απόφαση, αλλά ως διαμετακομιστική διοίκηση δεν έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της εταιρείας των Σκοπίων ήρθε σε επαφή με τον διευθύνοντα σύμβουλο του «Τρένου της Σερβίας», Γιουγκοσλάβ Γιόβιτς για να κλείσουν ημερομηνία για συνάντηση ώστε να εκθέσει τις απόψεις του, ότι αντιτίθεται η εταιρεία στην κατάργηση του δρομολογίου μετά τις 30 Σεπτεμβρίου. Η συνάντηση θα γίνει στις 26 του μήνα.

Σημείωση: Η γραμμή λειτουργεί μόνο κατά τη  διάρκεια του καλοκαιριού για διευκόλυνση των τουριστών.


Канал 5


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: