Τζέιμς Ματίς στα Σκόπια: «Έχετε μια ιστορική ευκαιρία στο δημοψήφισμα» (φωτο)



Σεπτέμβριος 17, 2018. 16:47

Σκόπια.


«Η χώρα σας μόλις γιόρτασε την επέτειο της ανεξαρτησίας, όταν ένας μεγάλος αριθμός των πολιτών ψήφισε για να ζήσετε ελεύθεροι, όπως λέει και ο εθνικός σας ύμνος. Τώρα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ιστορική ευκαιρία να προχωρήσετε και να ψηφίσετε στο δημοψήφισμα. Αυτή είναι η πιο σημαντική στιγμή στην ιστορία της χώρας σας», είπε ο Τζέιμς Ματίς, υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και την υπουργό Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα.


Ο ίδιος εξέφρασε την υποστήριξη του για την πολιτική της ηγεσίας της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι επιδοκιμάζει τη Συμφωνία Ζάεφ με την Ελλάδα. Ο Ματίς αναφέρθηκε στη συνεργασία στον τομέα της Άμυνας μέσω της συμμετοχής σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές.


«Η Συμφωνία με την Ελλάδα, είναι μια ιστορική συμφωνία, που επετεύχθη με τη διπλωματία και με σκληρούς συμβιβασμούς», είπε ο Ματίς και απευθυνόμενος στον Ζάεφ τον ευχαρίστησε προσωπικά για όλη τη διαδικασία.


Αναφερόμενος στις επισκέψεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σημείωσε ότι τα Σκόπια έχουν μια ευκαιρία για να αποκτήσουν ίση θέση στην πιο επιτυχημένη στρατιωτική συμμαχία στην ιστορία «με 29 χώρες που αναλαμβάνουν την υποχρέωση να προστατεύσουν την ανεξαρτησία σας και την ασφάλειά σας», είπε χαρακτηριστικά ο Ματίς.


«Είμαστε έτοιμοι να σας καλωσορίσουμε  ως 30ο μέλος», δήλωσε ο Ματίς και ανακοίνωσε ότι θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ το απόγευμα.





PlusInfo

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr