Οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να χτυπήσουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία



Σεπτέμβριος 3, 2018. 22:08

Ο στρατός της Συρίας βρίσκεται σε εγρήγορση εν όψει πιθανής επίθεσης από τους Αμερικανούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ προετοιμάζονται να ξεκινήσουν επιθέσεις χτυπώντας πάνω από 20 θέσεις των δυνάμεων του Άσαντ.


Από την άλλη πλευρά, το Ισραήλ διεξήγαγε μια σειρά από πυραυλικές επιθέσεις εναντίον πέντε στρατιωτικών βάσεων του συριακού στρατού καθώς και τον αεροδρόμιο  Μέζε και τα τμήματα  4,10 και 66 του συριακού στρατού, νωρίς την Κυριακή το πρωί. Οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη από τα υψώματα του Γκολάν.


Αναφορές σημειώνουν ότι ο αδελφός του Μπασάρ αλ Άσαντ τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια των επιδρομών.

 Στις επιθέσεις των ισραηλινών σκοτώθηκαν 25 στρατιώτες και 45 πολιτοφύλακες σιίτες, μεταξύ αυτών και ο στρατηγός του ιρανικού στρατού, στρατηγός Μαρασάτ αλ Μιζάνι.


Πληροφορίες που κυκλοφορούν αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν μεγάλες αεροπορικές βάσεις που τις υπολογίζουν σε οκτώ, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Αμπού Φίρας με κυρίες επιθέσεις τα αεροδρόμια Τιφούρ και Χομς και πιθανόν και στην Ιντλίμπ.

Η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, αναφέρει ότι στόχοι των Αμερικανών είναι και οι ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις που  έχουν βάσεις σε συριακά στρατόπεδα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr