Εκπρόσωπος VMRO-DPMNE: Παραχωρήσαμε το όνομα Μακεδονία στην Ελλάδα…



Σεπτέμβριος 10, 2018. 08:03

Ο εκπρόσωπος του VMRO-DPMNE, Ναούμ Στοϊλκόφσκι,  σε συνέντευξή του ανέφερε ότι με τη συμφωνία του Ζόραν Ζάεφ με την Ελλάδα έχει παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας και η μακεδονική ταυτότητα στους Έλληνες.


Προβαίνοντας σε μια αναφορά για την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» δήλωσε ότι αυτή υποδηλώνει ότι η «Μακεδονία» βρίσκεται  κάπου αλλού, στην Ελλάδα.


Επίσης, ο γενικός γραμματέας του VMRO-DPMNE, Ιγκόρ Γιανούσεφ,  σε επίσκεψή του στο Μπέροβο δήλωσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καταστρεπτική για το λαό.



«Χάνουμε τη γλώσσα και την ταυτότητά μας», είπε χαρακτηριστικά.


«Βλέπουμε ότι μέσω της εκστρατείας, που χρηματοδοτείται από κρατικά χρήματα, οι επικεφαλής της κυβέρνησης θέλουν να δείξουν ότι η πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ είναι το μόνο που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι ψευδές, γιατί το μόνο πράγμα που  γίνεται αυτή τη στιγμή είναι ότι ως κράτος και ως έθνος χάνουμε το όνομα και την ταυτότητά μας», είπε ο Γιανούσεφ.


Сител Телевизија, Канал 5


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr