Τουρκικές ειδησούλες…




Οκτώβριος 7, 2018. 15:23

Το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων στην Τουρκία αυξήθηκε  κατά  12%


Ο αριθμός των κλειστών τουρκικών επιχειρήσεων κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2018 αυξήθηκε κατά 12% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τουρκικής ομοσπονδίας εμπόρων και βιοτεχνών, όπως σημειώνει η εφημερίδα  Dünya, «η συρρίκνωση της οικονομίας έχει επηρεάσει το κλείσιμο των επιχειρήσεων».



Η Τουρκία θα παραμείνει στην ‘καλοκαιρινή ώρα’


Με διάταγμα του προέδρου της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν, η Τουρκία επέστρεψε επισήμως στην ζώνη ώρας GMT+3.

Το διάταγμα δημοσιεύθηκε στην επίσημη κυβερνητική εφημερίδα της 2ας Οκτωβρίου, ακύρωσε  την απόφαση του Συμβουλίου των υπουργών της 23ης Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με την οποία ο χρόνος στη χώρα θα είναι μια ώρα μπροστά μέχρι τις 28 Οκτωβρίου.

Κοινότητες που ζουν στα δυτικά της χώρας διαμαρτυρήθηκαν ότι έπρεπε να σηκωθούν πολύ πριν ανατείλει ο ήλιος.


Τουρκικά αρτοποιεία σταμάτησαν να πωλούν ψωμί, ζητώντας αυξήσεις στην τιμή του


Ορισμένα αρτοποιεία και καταστήματα τροφίμων στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα, σταμάτησαν να πωλούν ψωμί την Πέμπτη, αφού το υπουργείο Εμπορίου απαγόρευσε την αύξηση των τιμών κατά 25% που ζήτησε η ομοσπονδία των αρτοποιών.



Περιοδεία στην Τουρκία του ρωσικού στρατιωτικού συγκροτήματος Αλεξάντροφ


Το ακαδημαϊκό συγκρότημα τραγουδιού και χορού  του ρωσικού στρατού ‘Αλεξάντροφ΄που έλαβε την ονομασία  του σοβιετικού συνθέτη Αλεξάντρ Βασίλιεβιτς Αλεξάντροφ, με αφορμή την 90η επέτειο της δημιουργίας της, θα περιοδεύσει στην Τουρκία μέχρι το τέλος του έτους.


Ερντογάν: Η δημοκρατία δεν χρειάζεται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης


Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι δυτικές χώρες ανησυχούν περισσότερο για το τι γράφουν τα ΜΜΕ σχετικά με αυτές, αντί για το τι σκέφτονται οι απλοί άνθρωποι.

‘Η δημοκρατία χρειάζεται ανθρώπους, όχι μέσα ενημέρωσης» είπε.

«Μια φορά κι έναν καιρό τα ΜΜΕ κυβερνούσαν τη χώρα μας. Η λεγόμενη τέταρτη εξουσία. Ένας πολιτικός δεν μπορεί να ακολουθήσει μια υγιή πολιτική αν φοβάται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης», είπε ο Ερντογάν  σε εκδήλωση αφιερωμένη στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.



Ελλάδα και Τουρκία μεταξύ των χωρών που θα αναπτύξουν θαλάσσια UAV


Οι υπουργοί Άμυνας δεκατριών χωρών του ΝΑΤΟ υπέγραψαν δήλωση πρόθεσης συνεργασίας για την κατασκευή θαλάσσιων μη επανδρωμένων συστημάτων. Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεί του ΝΑΤΟ στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης.


«Η δήλωση θα επιτρέψει στις χώρες του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσουν τις νεώτερες τεχνολογίες τους για την ασφάλεια στη θάλασσα», δήλωσε ο Ρόσε Γκετεμούλερ αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε ότι ‘οι τελευταίες τεχνολογίες επιτρέπουν  στο ΝΑΤΟ να ελέγχει εξ αποστάσεως τα μηχανήματα ή να τα καθιστά εντελώς αυτόνομα».


Χώρες που θα αναπτύξουν αυτήν την τεχνολογία είναι: Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία,   Ελλάδα, Δανία, Ισπανία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τουρκία  και Ηνωμένες Πολιτείες.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr