Επιστολή Μέρκελ σε Ζάεφ για εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών


Η επιστολή Μέρκελ σε Ζάεφ


Οκτώβριος 10, 2018. 07:41

 

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, η οποία αναφέρει ότι μετά το δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος, είναι βασικό «να γίνουν τα επόμενα βήματα» προς την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τη θέσπιση των αναγκαίων συνταγματικών τροποποιήσεων.

 

Η επιστολή,  δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της γερμανικής κυβέρνησης, όπου η Μέρκελ τονίζει ότι  στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, η συντριπτική πλειοψηφία, το 90 τοις εκατό των πολιτών,  ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας με την Ελλάδα. Ενώ δείχνει να αγνοεί το μποϊκοτάζ της αντιπολίτευσης.

Η επιστολή:

«Αξιαγάπητε κύριε πρωθυπουργέ

Στις 30 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, η συντριπτική πλειοψηφία πάνω από το 90% όσων συμμετείχαν στο δημοψήφισμα για το θέμα της ονομασίας,  ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας για το θέμα του ονόματος με την Ελλάδα.


Η συμφωνία προσφέρει την ευκαιρία για ιστορική συμφωνία και ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας. 

Αφαιρεί επίσης ένα σημαντικό εμπόδιο για την προσέγγιση της χώρας σας με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

 Τώρα είναι σημαντικό να ξεκινήσουν τα πολύ απαιτητικά επόμενα βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας του ονόματος, αποφασίζοντας την αναγκαία συνταγματική τροποποίηση.

Ανυπομονώ να συνεργασθώ μαζί σας για αυτόν τον σκοπό.

Με εκτίμηση

Άνγκελα Μέρκελ- Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας»



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr