Σκόπια: Βουλευτής του κόμματος GROM υπέρ του ονόματος ‘Βόρεια Μακεδονία’




Οκτώβριος 17, 2018. 21:53

 Ο Πάντσο Μίνοφ, βουλευτής του κόμματος GROM, που κατέβηκε με δικό του συνδυασμό στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, στην ομιλία του στο Κοινοβούλιο για τις συνταγματικές αλλαγές τόνισε ότι συμφωνεί με την αποδοχή του ονόματος ‘Βόρεια Μακεδονία» υπό προϋποθέσεις.



Σύμφωνα με το ίδιο οι προϋποθέσεις αυτές είναι ότι η αλλαγή του ονόματος στο εσωτερικό  να γίνει μετά την αποδοχή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και η αλλαγή του ονόματος στο εξωτερικό με την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.


Ο ίδιος τόνισε ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να έχει την ίδια θέση, αφού εδώ και πολλά χρόνια επιζητεί την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.


Ο Νίκολα Ντιμίτροφ, υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε ότι  οι προτάσεις του κ. Π. Μίνοφ από το GROM (‘Επιλογή Πολιτών για τη Μακεδονία’) είναι σύμφωνες  με τη Συμφωνία των Πρεσπών και ότι υπάρχει περιθώριο αποδοχής τους, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.


‘Трибуна’


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr