Οι Αλβανοί της Σερβίας ζητούν από το Κόσοβο να εξαιρεθούν οι επιχειρήσεις τους από τη φορολόγησηΝοέμβριος22, 2018. 18:04

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε δήμους της νότιας Σερβίας, Πρέσεβο, Μέντβετζα και Μπουγιάνοβατς, υποστηρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου να επιβάλει δασμούς 100% επί των σερβικών προϊόντων.


Παρά το γεγονός ότι αυτοί οι τρεις αλβανικοί δήμοι βρίσκονται στη Σερβία, οi εκπρόσωποι τους λένε ότι το μέτρο αυτό  ήταν απαραίτητο, ενώ προτρέπουν στην κυβέρνηση του Κοσόβου να καταργήσουν τους δασμούς στα προϊόντα που παράγονται από αλβανικές επιχειρήσεις στην Κοιλάδα του Πρέσεβο.


Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, και πρώην δήμαρχος του Πρέσεβο,  Ραγκμί Μουσταφά  δήλωσε στο ‘Ράδιο Ελεύθερη Ευρώπη’ ότι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα πρέπει να αλλάξει τη δασμολόγηση των αλβανικών εταιρειών που βρίσκονται στην Κοιλάδα του Πρέσεβο, δηλαδή να καταργήσει κάθε δασμό.


periskopi.com
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr