ΥΠΕΞ Σερβίας για Χαραντινάι: Το μόνο που ξέρει είναι να σκοτώνει ανθρώπους!



Νοέμβριος 29, 2018. 18:51

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, σχολίασε τη δημοσίευση του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, στη γνωστή αμερικανική εφημερίδα «The Washington Post».



Ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας, αναφέρει  ότι κάποιος άλλος έγραψε το άρθρο του Χαραντινάι και όχι, φυσικά, ο ίδιος.


«Η πένα δεν είναι όπλο του Χαραντινάι», σημείωσε προσθέτοντας «ξέρει μόνο να σκοτώνει ανθρώπους!».


«Αυτός διοικούσε τον UCK και σκότωνε ανθρώπους, το ότι είναι ελεύθερος, είναι γιατί σκότωσε κάθε μάρτυρα που ζούσε», είπε ο Ντάτσιτς.


Μεταξύ των άλλων,ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι ο Χαραντινάι ήθελε να δικαιολογήσει με αυτό το άρθρο τις πρόσφατες ενέργειες της Πρίστινα, με την επιβολή δασμών 100% επί των σερβικών προϊόντων.


Ο Χαραντινάι στο άρθρο του κατηγορεί τη Σερβία ότι δεν τηρεί τις διεθνείς συμφωνίες καθώς και αυτή των Βρυξελλών. Προσθέτει ότι η Σερβία μπλοκάρει το Κόσοβο στην ένταξη στην ΕΕ και τίθεται κατά της ελεύθερης διακίνησης  των Κοσοβάρων.


faxweb.al, makfax.com.mk, 


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr