Μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ υποστηρίζουν τη συμφωνία Κοσσυφοπεδίου- Σερβίας



Νοέμβριος 29, 2018. 19:39


Μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την ευρωατλαντική  ενσωμάτωση των δύο χωρών.



Σε συναντήσεις με τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, το μέλος του Κογκρέσου, Έλιοτ Ένγκελ και μερικοί γερουσιαστές έχουν δεσμευθεί να παίξουν το ρόλο τους στις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να συμβάλλουν στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας και της ευημερίας του λαού του Κοσσυφοπεδίου, σημειώνει η Φωνή της Αμερικής στην αλβανική της έκδοση.


Ο Δημοκρατικός  βουλευτής Έλιοτ Ένγκελ τόνισε ότι τον Ιανουάριο θα γίνει  πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και υποσχέθηκε ότι θα υποστηρίξει  το Κοσσυφοπέδιο. Ωστόσο, δεν θέλησε να μιλήσει για την ιδέα αλλαγής των συνόρων, τόνισε όμως ότι θα βοηθήσουν το Κόσοβο με κάθε δυνατό τρόπο.


Ο Ρεπουμπλικάνος  γερουσιαστής  από την Αϊόβα, Τζόνι Έρνστ, δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία να καταλήξουν σε συμφωνία.


Επίσης, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ρον Τζόνσον, αναγνώρισε ότι η λύση μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου είναι δύσκολη, αλλά μια συμφωνία είναι απαραίτητη για το μέλλον των δύο πλευρών.


Ο πρόεδρος Θάτσι συναντήθηκε, επίσης, με τον γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον.


VOA
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr