Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018

Αλβανία: ‘Persona non grata’ η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους…Νοέμβριος 10, 2018. 21:19

Στην Αλβανία, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση να κηρύξει ‘Persona non grata’ /’ανεπιθύμητο πρόσωπο’, την Κύπρια πολιτικό, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ελένη Θεοχάρους.

Η απόφαση αυτή ελήφθη διότι, σύμφωνα με τις αλβανικές  αρχές, η Θεοχάρους, η οποία συμμετείχε την Πέμπτη στην κηδεία του 35χρονου της ελληνικής μειονότητας, Κωνσταντίνου Κατσίφα, προέβαλε εξτρεμιστικές κλήσεις.


Την προηγούμενη ημέρα το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών κήρυξε ως ‘ανεπιθύμητα πρόσωπα’ 52 Έλληνες πολίτες.


«Η απόφαση αυτή έρχεται ως μια δυναμική αντίδραση του ιδρύματος του συνταγματικού δικαίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας στις εξτρεμιστικές εκφράσεις της Ευρωβουλευτή Ελένης Θεοχάρους, δηλώσεις που υποκινούν το μίσος, τη συνταγματική τάξη της χώρας μας, καθιερώνοντας εδαφικές διεκδικήσεις στη Δημοκρατία της Αλβανίας , δεν μπορεί   και δεν θα γίνει δεκτή στο αλβανικό έδαφος», δήλωσε ο Γκλεβίν Ντερβίσι, σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, γράφει η 'Φωνή της Αμερικής' στην αλβανική γλώσσα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr