Η Βουλγαρία θα ανανεώσει τα πολεμικά αεροσκάφη της με αμερικανικά



Δεκέμβριος 15, 2018. 18:29

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, δήλωσε ότι υπάρχει βουλγαρικό ενδιαφέρον για αγορά  πολεμικών αεροσκαφών F-16 από τις ΗΠΑ και ότι η χώρα βρίσκεται στη διαδικασία προσφορών.


«Σύμφωνα με όσα μας λένε οι πιλότοι, τα F-16 είναι πολύ καλύτερα από τα άλλα προτεινόμενα αεροσκάφη», δήλωσε ο Μπορίσοφ στο περιθώριο της ευρωπαϊκής διάσκεψης κορυφής  στις Βρυξέλλες.


Προβλέπεται η προμήθεια οκτώ μαχητικών αεροσκαφών αξίας 900 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα ρωσικά MIG-29.


Προσφορές έχουν γίνει για τα νέα αμερικανικά αεροσκάφη  Lockheed Martin F-16 και Boeing F-18, για νέα σουηδικά  Gripen και τα χρησιμοποιούμενα από την Ιταλία Eurofighter.

Η επιλογή κλίνει μεταξύ των F-16 και Gripen.

Σήμερα (χθες) στη Σόφια, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Σούλιβαν, έκρινε ότι η προσφορά για τα 8  αμερικανικά αεροσκάφη είναι πολύ ελκυστική.


Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Σουηδία βελτίωσε σήμερα την προσφορά της σε 10 αντί των 8 αεροσκαφών στην ίδια τιμή.


Η Lockheed Martin υπέγραψε συμφωνία με τη Σλοβακία την Παρασκευή για την πώληση 14 αεροσκαφών F-16 στην τιμή των 1,58 δις δολαρίων.


Канал 5

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr