Οι Βούλγαροι θέλουν να παραδεχθούν οι Σκοπιανοί ότι είναι …Βούλγαροι!





Δεκέμβριος 10, 2018. 18:06

Οι Βούλγαροι πολιτικοί  εκπρόσωποι ασκούν καθημερινά πίεση στην πΓΔΜ και την κυβέρνηση να εγκαταλείψουν το ιστορικό παρελθόν τους, ιδιαίτερα από την περίοδο του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου μέχρι σήμερα, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


«Μετά τις καθημερινές προσβολές και καταγγελίες που εκτοξεύθηκαν στη χώρα μας από τον αντιπρόεδρο της βουλγαρικής κυβέρνησης, τον υπερεθνικιστή κ. Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, σήμερα, ένα μήνυμα εκβιασμού κυκλοφόρησε από τον ευρωβουλευτή Αντρέι Κοβάτσεφ», σημειώνεται χαρακτηριστικά.


Τι λέει:


«Η Μακεδονία πρέπει να είναι στο ΝΑΤΟ! 

Η συμφωνία με τη Βουλγαρία πρέπει να γίνει σεβαστή!


»Ιστορικές πηγές από τις εποχές του παρελθόντος αποδεικνύουν ατράνταχτα ότι τα χρόνια πριν από το 1944 στη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας του Βαρδάρη κυριαρχούσε το βουλγαρικό εθνοτικό στοιχείο και οι άνθρωποι αυτοπροσδιορίζονταν ως Βούλγαροι!



 »Ο Τσάρος Σαμουήλ είναι Βούλγαρος βασιλιάς του Βουλγαρικού Βασιλείου! 

Ο Γκριγκόρ Παρλίτσεφ (Σημ.: στα ελληνικά γνωστός ως Γρηγόρης Σταυρίδης, συγγραφέας, γεννήθηκε στην Οχρίδα και έγραψε βιβλία στα ελληνικά) είναι Βούλγαρος! Δεν υπάρχει χώρος για παραποιήσεις, συμβιβασμούς ή άλλα κακά!


»Η σημερινή αυτοδιάθεση ως εθνικά Μακεδόνες, από την πλευρά των πολιτών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, είναι, επίσης, μια πραγματικότητα που πρέπει να τηρείται, αλλά δεν μπορεί να επιτραπεί η κοροϊδία των προγόνων μας», γράφει ο Κοβάτσεφ.


Σήμερα, ο Καρακατσάνοφ έκανε πάλι δηλώσεις.


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βουλγαρίας κ. Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την έλλειψη προόδου στο έργο της βουλγαρο-σκοπιανής επιτροπής, η οποία εξετάζει την κοινή ιστορική κληρονομιά.


Επέκρινε τους Βούλγαρους αξιωματούχους στην Επιτροπή, η οποία σύμφωνα με αυτόν, δεν κρατούν  ισχυρά τις βουλγαρικές θέσεις.


Ο Καρακατσάνοφ έδωσε το παράδειγμα ότι «οι ‘Μακεδόνες’ ισχυρίζονται ότι ο Τσάρος Σαμουήλ ήταν ‘Μακεδόνας’ και πολέμησε εναντίον της Βουλγαρίας» και πρόσθεσε ότι τα Σκόπια πρέπει να σταματήσουν να παραποιούν την ιστορία.


ako.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr