Αλβανία: Μετά τη φορολόγηση των σερβικών- αύξηση των αλβανικών εξαγωγών στο Κοσσυφοπέδιο



Δεκέμβριος 9, 2018. 18:10


Οι εξαγωγές της Αλβανίας προς το Κοσσυφοπέδιο αυξήθηκαν κατά 40% το Νοέμβριο, αφότου η Πρίστινα επέβαλε φόρο κατά 100% στα σερβικά προϊόντα.



Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, ο όγκος των αλβανικών προϊόντων  προς το Κοσσυφοπέδιο αυξήθηκε κατά 33 χιλιάδες τόνους, ενώ σε νομισματική αξία υπάρχει αύξηση  εσόδων 7 εκατομμυρίων δολαρίων για το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους,  σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2017.


Ο Νικολίν  Ζάκα, επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου, αναφέρει ότι οι εξαγωγές αλευριού και οικοδομικών υλικών παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.


Ωστόσο, οι αλβανικές επιχειρήσεις δεν θεωρούν ως προσωρινό μέτρο την επιβολή κατά 100% της δασμολόγησης των σερβικών και βοσνιακών προϊόντων από την κυβέρνηση της Πρίστινα.


Ο Νικολίν Ζάκα, αναφέρει ότι τόσο ο πρωθυπουργός Ραμούς Χαραντινάι, όσο και ο επικεφαλής του κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου, Κάντρι Βεσέλι έχουν υποσχεθεί ότι ο φόρος θα είναι μακροπρόθεσμος.


Ο επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου καλεί τις αλβανικές επιχειρήσεις να κινηθούν το συντομότερο δυνατόν για να αντικαταστήσουν το κενό στην αγορά του Κοσσυφοπεδίου, έναντι των  απαγορευτικών -υπερφορολογημένων  σερβικών προϊόντων.


Tv Klan
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr