Πάνω από 2 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα τελευταία οχυρά του ISIS στη Συρία



Ιανουάριος 17, 2019. 10:02

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δεκάδες τρομοκράτες, εγκατέλειψαν το τελευταίο προπύργιο της οργάνωσης Daesh, στην ανατολική Συρία κατά το διάστημα των τελευταίων 24 ωρών, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.



Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) υποστηριζόμενες από την αεροπορία των ΗΠΑ επιτέθηκαν σε οχυρά των τρομοκρατών στις ανατολικές όχθες του ποταμού Ευφράτη.


Για τα παγιδευμένα άτομα στην περιοχή, όπως αναφέρεται, οι ΣΔΔ εξασφάλισαν λεωφορεία για την εκκένωση της περιοχής από τους αμάχους αλλά και τους μαχητές που ήθελαν να εγκαταλείψουν.



Το Παρατηρητήριο σημειώνει ότι «2.200 άνθρωποι  έφυγαν από την περιοχή κατά το τελευταίο 24ωρο συμπεριλαμβανομένων 180 μαχητών του αλ Ντάες, ενώ περίπου 1.100 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά και 80 στοιχεία της τρομοκρατικής οργάνωσης έφυγαν με αυτοκίνητα και λεωφορεία την Τετάρτη το απόγευμα με αυτοκινητοπομπή.


Όπως επισημαίνει ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντούλ Ραχμάν, η αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκε σε στρατόπεδα που διοικούνται από τις δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας, οι οποίες υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Ο Αμπντούλ Ραχμάν είπε ότι περισσότεροι από 20 χιλιάδες άτομα έχουν εγκαταλείψει την περιοχή από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων μαχητών του Daesh από τη Συρία, το Ιράκ, τη Ρωσία και τη Σομαλία. 

Ενώ τα Ηνωμένα Έθνη την περασμένη Παρασκευή ανακοίνωσαν ότι περίπου 25 χιλιάδες μαχητές συνολικά έχουν εγκαταλείψει κατά το τελευταίο εξάμηνο την τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι τζιχαντιστές αναζητούν απεγνωσμένα μέλη για να υπερασπισθούν τα οχυρά τους.


Χθες, σε μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Μανμπίτς  της τρομοκρατικής οργάνωσης, τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων αμάχων και  στρατιωτών των ΗΠΑ από τις διεθνείς συμμαχικές δυνάμεις. Η πόλη Μανμπίτς ελέγχεται από τους Άραβες και τους Κούρδους και βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.


Ο βομβαρδισμός των Αμερικανών στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη έγινε λιγότερο από ένα μήνα μετά τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι θα αποσύρει τα στρατεύματά του, μετά την επίτευξη του στόχου για την ‘ήττα’ του Daesh στη Συρία, σημειώνει το δημοσίευμα.


skynewsarabia.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr