Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019

Αλβανία: Ξαναζωντανεύει η Ένωση Νέων της ελληνικής μειονότηταςΙανουάριος 13, 2019. 09:47

Άγ. Σαράντα.

Προσδίδοντας με ουσιαστικό τρόπο το μήνυμα της συνέχειας του οργανωμένου αγώνα και αυτόνομης πολιτικής έκφρασης δια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, για το σύνολο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, σε μια συμβολική ημέρα όπως αυτή της Επετείου ίδρυσης της Οργάνωσης, δεκάδες νέοι είχαν σήμερα, Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 την δική τους πολιτική εκδήλωση.


Συγκεκριμένα, αφού συμμετείχαν στις υπόλοιπες δραστηριότητες, συνήλθαν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου ώστε να κάνουν πραγματικότητα την εδώ και λίγους μήνες πρωτοβουλία τους για την επανενεργοποίηση-επανίδρυση της Δημοκρατικής Ένωσης Νέων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ΟΜΟΝΟΙΑ.Στην ουσία πρόκειται όχι μόνο για την  εκπλήρωση καταστατικής πρόβλεψης της Οργάνωσης και δέσμευσης της πρόσφατης Συνδιάσκεψης της αλλά και για τη διεύρυνση της δομής σε ομάδες που μπορούν ουσιαστικά να συμβάλουν στην ανανέωση των αποθεμάτων στελέχωσης και ενδυνάμωσης του αγώνα. Τούτο το δεύτερο μάλιστα με πιο σύγχρονους και αποδοτικούς τρόπους που μόνο οι νέοι γνωρίζουν και μπορούν.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε ώστε απ τη μια η Ένωση Νέων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να ενισχύσουν τον προεκλογικό αγώνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ στην άμεση εκλογική αναμέτρηση και απ την άλλη να προχωρήσουν εντατικά διαδικασίες δικής τους πρωτοβουλίας για τη σύγκλιση κανονικής Συνδιάσκεψης.

Στη συνάντηση των Νέων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μίλησε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Βασίλης Κάγιος ευχαριστώντας για την συμμετοχή και την αφοσίωση των νέων στον αγώνα για καλύτερο αύριο. Επισήμανε την  ανάγκη που έχει η ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά και το σώμα της ΕΕΜ για την παρουσία των νέων στα κοινά πράγματα της ιδιαίτερης πατρίδας.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες τους υπενθύμισε τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η ΕΕΜ για να συνεχίσει την ιστορική της παρουσία στα πάτρια εδάφη. Τους παρότρυνε ώστε εκμεταλλευόμενοι τις τεράστιες δυνατότητες που σήμερα παρέχει η τεχνολογία της επικοινωνίας να δικτυωθούν καλύτερα μεταξύ τους με περισσότερη εμπιστοσύνη, αλληλεγγύη και αγωνιστική διάθεση. Οι νέοι της ΕΕΜ είναι απ τα πλέον καταρτισμένα τμήματα της κοινωνίας της Αλβανίας και οφείλουν ώστε να συμβάλουν με τις ειδικές γνώσεις τους για την αναγέννηση του κοινοτικού βίου της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Τη χαρά και συγκίνηση που σε πείσμα των καιρών οι νέοι της ΕΕΜ είναι παρόντες και με αίσθημα ευθύνης για τις τύχες του τόπου τους εξέφρασε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Λάμπρος Κακκίσης.

Μετά και από συζητήσεις και παρεμβάσεις των ίδιων των νέων η Συνάντηση προχώρησε στη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής με εκπροσώπηση απ όλα τα Παραρτήματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και Πρόεδρος της εξελέγη ο κ. Σωτ. Κέντρος, φιλόλογος.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας 
Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας 
«ΟΜΟΝΟΙΑ»

--

1 σχόλιο:

Kostas K είπε...

Ειδήσεις από την Βόρεια Ήπειρο - παρακαλώ διαδώστε.


Κατακόρυφη αύξηση των διαρρήξεων - κλοπών στα χωριά της Βορείου Ηπείρου, μόνον τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν 5 διαρρήξεις σπιτιών μόνο στο χωριό ''Άγιος Νικόλαος '' του Δήμου Δερόπολης που είναι 5' λεπτα απο τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς ....Οι κλέφτες αφού σπάσαν τα κάγκελα στις πόρτες και στα παράθυρα με σιδηρολοστούς , μπήκαν στα σπίτια και άρπαξαν ότι βρήκαν μέσα , απο ηλεκρικές συσκευές και εργαλεία μέχρι ρούχα και είδη οικοσκευής , πήραν ακόμη και τα πιάτα και τα μαχαιροπήρουνα...αδειάζοντας τα σπίτια και καταστρέφοντας τις οικίες. Ενδεικτικό της ληστρικής μανίας τους είναι το γεγονός ότι σε ένα σπίτι ανοίξαν και έφαγαν ακόμα και τις κονσέρβες που υπήρχαν στο μαγειρίο .
(Χωρίς ρατσιστική προκατάληψη εδώ θα παρατηρήσει κάποιος ότι αυτό είναι στην νοοτροπία των αλβανών και έχει συμβεί πολλές φορές οι κλέφτες να τρώνε μέσα στα σπίτια που κλέβουν...τρανταχτό παράδειγμα είναι η συμπεριφορά των τραμπούκων αλβανών αστυνομικών που όταν εισέβαλαν στο σπίτι του δολοφονημένου Κωνσταντίνου Κατσίφα και ενώ τρομοκρατούσαν τους γονείς του παράλληλα είχαν ανοίξει το ψυγείο και έτρωγαν ότι είχε μέσα , έφαγαν ακόμη και τα καρυδια και τα ρόδια που είχε στην αυλή η χαροκαμένη μάνα ).

Σε επικοινωνία με κατοίκους των Ελληνικών χωριών της Δρόπολης οι κάτοικοι με τους οποίους μηλίσαμε μας ανέφεραν ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις έχουν αυξηθεί δραματικά , η αλβανική αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια αφού το έργο που έχει να επιδείξει είναι μηδενικό , καμία σοβαρή έρευνα καμία σύλληψη . Δεν είναι λίγοι και αυτοί που λένε ότι οι Έλληνες στην περιοχή αποτελούν κακό σπυρι στο πρόσωπο του αλβανικού μεγαλοιδεατισμού και άρα οι βίαιες ενέργειες εναντίον τους βοηθά το έργο κράτους και παρακράτους να εξαναγκάσει τους έλληνες να εγκαταλήψουν τα σπίτια τους και τα εδάφη τους .

Η τραγική διαπίστωση στην όλη υπόθεση είναι ότι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου έχουν να αντιμετωπίσουν και την αποθράσυνση των αλβανικών συμμοριών που προστίθενται στην τρομοκρατία και τις αυθαιρεσίες του Αλβανικού Κράτους και παρακράτους του 'σοσια-ληστή'' Ε. Ράμα. Οι Βορειοηπειρώτες βάλονται από παντού και έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρότατες ασύμετρες απειλές.... Η Αθήνα πρέπει να ανοίξει τα μάτια και να ασκήσει εθνική πολιτική , να οργανώσει και να συντονίσει τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό για να μπορέσει να αμυνθεί και να διατηρίσει τα προαιώνια Ελληνικά εδάφη σε Ελληνικό έλεγχο.