Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019

ΥΠΕΞ Σκοπίων για παραίτηση Καμμένου: Έχω διαβεβαιώσεις ότι θα περάσει η Συμφωνία στην ΕλλάδαΙανουάριος 13, 2019. 20:08

Σκόπια.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ, απαντώντας σε δημοσιογράφους στο κυβερνείο, σχολίασε την παραίτηση του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος ήταν μέχρι τώρα συνεργάτης στον κυβερνητικό συνασπισμό του Τσίπρα, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Ο Ντιμίτροφ δήλωσε ότι μετά την παραίτηση του Καμμένου, μίλησε με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της ολοκλήρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών.


Νωρίτερα σήμερα, ο Πάνος Καμμένος που είναι πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και πρώην εταίρος στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, παραιτήθηκε από το υπουργικό αξίωμα λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών που θα έρθει για ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο.


Είπε ότι το κόμμα του δεν θα στηρίξει τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της ψήφου εμπιστοσύνης καθώς αυτό θα σήμαινε  υποστήριξη στη διαφωνία του ονόματος. Ο Καμμένος απείλησε να διαγράψει από το κόμμα του, κάθε βουλευτή που θα ψηφίσει υπέρ της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Τσίπρα.


MakFax


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr