Άγκυρα: Επίσκεψη Αμερικανικής Αντιπροσωπείας για πώληση συστημάτων Patriot



Ιανουάριος 3, 2019. 19:11

Μόσχα.

Αμερικανική αντιπροσωπεία παρουσίασε στην Τουρκία πρόταση για την πώληση αμερικανικών  αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Patriot (SAM), αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  ΡΙΑ Νόβοστι, επικαλούμενο τουρκικές πηγές.

Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ πραγματοποιεί συναντήσεις στην Άγκυρα με εκπροσώπους της Αμυντικής Βιομηχανίας, του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας. 


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η προσφορά περιλαμβάνει τέσσερις σταθμούς ραντάρ AN / MPQ-65, 10 συσκευές ιστού κεραίας, 20 εκτοξευτήρες M903, εξοπλισμό δοκιμών και άλλον εξοπλισμό.


Νωρίτερα, το τμήμα άμυνας και ασφάλειας του Πενταγώνου ανέφερε ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών θα ενέκρινε πιθανή συμφωνία με την Τουρκία να πωλήσει συστήματα πυραυλικής άμυνας Patriot με τον αντίστοιχο εξοπλισμό τους, αξίας 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Η Τουρκία ζήτησε την άδεια να αγοράσει τέσσερα σετ με 20 εκτοξευτές και 80 πυραύλους αναχαίτισης.


Ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η πιθανή πώληση αμερικανικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας στην Τουρκία και η παράδοση των ρωσικών συστημάτων S-400 δεν σχετίζονται, και ότι η εφαρμογή της συμφωνίας με τη Ρωσία θα συνεχισθεί.


news.rambler.ru


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr