Ραμούς Χαραντινάι: «Η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τη διαίρεση του Κοσσυφοπεδίου



Φεβρουάριος 13, 2019. 17:07

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι έχουν χρηματισθεί τόσο στο Κοσσυφοπέδιο όσο και στην Αλβανία και για αυτό είναι υπέρ της ανταλλαγής εδαφών με τη Σερβία.



Σε συνέντευξή του  στην εκπομπή  Tempora’ της τηλεοπτικού καναλιού ‘Ora News’ ανέφερε ότι πίσω από  αυτά τα λόμπι βρίσκεται η Ρωσία, προσθέτοντας ότι  το έργο αυτό  ξεπερνά τις δυνατότητες ενός ατόμου και πίσω του βρίσκεται ένας μεγάλος παράγοντας.


«Στην Αλβανία υπάρχει ένα λόμπι για το έργο του διαχωρισμού του Κοσόβου. 

Οι δημοσιογράφοι και οι αναλυτές από το Κοσσυφοπέδιο …έκαναν πολλά χρήματα. Πρόκειται για ρωσικό χρήμα που ασκεί πιέσεις στα ΜΜΕ του Κοσσυφοπεδίου, στις τηλεοράσεις, τους αναλυτές και τους υπευθύνους για την εξουσία.


» Ο Πούτιν προσπάθησε αρκετές φορές να νομιμοποιήσει ορισμένα παραρτήματα στην περίμετρό του.

 Ο πρόεδρος Πούτιν εργάζεται εντατικά με τη συμμετοχή της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα στη Σερβία. Είναι Ρεπουμπλικάνος ο Πούτιν. 

Όταν ο Βούτσιτς λέει ότι δεν αναγνωρίζει τα σύνορα μεταξύ Σέρβων στο Μπέρνιακ και στο Γιάρινε, δύο σύνορα του βορείου Κοσσυφοπεδίου το ίδιο λέει και για τα σύνορα μεταξύ Σερβίας και Ρεπούμπλικα Σέρπσκα.

 Τα χρήματα των Ρώσων είναι αυτά που προωθούν τη διαίρεση», είπε ο Χαραντινάι, σύμφωνα με δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας ‘Σέκουλι’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr