Τουρκικές ειδησούλες



Φεβρουάριος 8, 2019. 16:38


Οι Τούρκοι ξεπέρασαν τους Κούρδους σε αιτήσεις ασύλου στη Γερμανία το 2018


Ο αριθμός των Τούρκων που ζητούν άσυλο στη Γερμανία ξεπέρασε τον αριθμό Τούρκων πολιτών κουρδικής καταγωγής το 2018.


Σύμφωνα με στοιχεία του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) ο αριθμός των Τούρκων αιτούντων άσυλο αυξήθηκε πενταπλάσια από το 2016 έως το 2018, αφού αυξήθηκε από 1197 αιτούντες σε 5776 και συνεπώς υπερέβη τους 4067 Τούρκους πολίτες κουρδικής καταγωγής, που υπέβαλαν αιτήσεις το 2018, όπως γράφει η Deutche Welle.


Η Τουρκία είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα για τους τουρίστες


Εμπειρογνώμονες της μηχανής αναζήτησης Aviasales έχουν αποκαλύψει τις πιο επικίνδυνους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Τουρκία.


Όπως σημειώνει το RIA Novosti  οι ειδικοί ανέλυσαν αναφορές από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας που περιέχουν προειδοποιήσεις για το τις συμβαίνει στο εξωτερικό καθώς και στατιστικές από τη Ρωσική Ένωση Τουριστικής Βιομηχανίας ( PCT) καθώς και προσωπικές μαρτυρίες ταξιδιωτών που συμφώνησαν να μοιραστούν τις ιστορίες τους, σύμφωνα με την PCT, το 2018 πέθαναν στην Τουρκία 19 Ρώσοι τουρίστες. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Βραζιλία.


Η Τουρκία δεν θεωρεί την παρουσία της Ρωσίας στη Συρία ως απειλή 


Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Σεντάτ Ονάλ, δήλωσε ότι η Δημοκρατία δεν θεωρεί την παρουσία της Ρωσίας στη Συρία ως απειλή για τα συμφέροντά της και συνεργάζεται με τη Μόσχα για να σταθεροποιήσει την κατάσταση στη χώρα.


«Δεν τους θεωρούμε (τους Ρώσους) ως απειλή. Φυσικά, κάθε χώρα έχει τα δικά της εθνικά συμφέροντα. Αλλά εδώ προσπαθούμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση στη χώρα (στη Συρία) και να βρούμε μια πολιτική λύση» ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών στο πρακτορείο Tass.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας πρότεινε να δημιουργηθούν πόλεις για τους πρόσφυγες στις ζώνες ασφαλείας της Τουρκίας


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε τη δημιουργία πόλεων στη Συρία για τους πρόσφυγες με εγκαταστάσεις τύπου εμπορευματοκιβωτίων.


«Αν μιλάμε για μια ανθρώπινη προσέγγιση (στους πρόσφυγες της Συρίας) τότε ας δημιουργήσουμε πόλεις εμπορευματοκιβωτίων στις ζώνες ασφαλείας», ανέφερε το Tass


Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος ηγέτης υπενθύμισε ότι οι δαπάνες για τους πρόσφυγες στην Τουρκία σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, έφθασαν τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια.



Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών: Οι προκλήσεις στη συριακή Ιντλίμπ δεν είναι λόγος για έναρξη επιχειρήσεων


Ο υφυπουργός Εξωτερικών της  Τουρκία, Σεντάτ Ονάλ δήλωσε ότι οι ριζοσπαστικές προκλήσεις στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ δεν πρέπει να θεωρηθούν ως λόγος για τη διεξαγωγή μεγάλης κλίμακας επιχείρησης εκεί.

«Βλέπουμε ότι οι προκλήσεις αποσκοπούν στην υπονόμευση της κατανόησης των παραμέτρων της αποστρατικοποιημένης  ζώνης, την οποία καθιερώσαμε στην Ιντλίμπ μαζί με τη Ρωσία και Ιράν.
Η Ιντλίμπ δεν είναι ένα εύκολο ζήτημα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ριζοσπαστικά στοιχεία μέσα στην αποστρατικοποιημένη ζώνη», σύμφωνα με το Tass.


Ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση πολυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη ανήλθε στους 11



Ο επικεφαλής της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικάγια δήλωσε ότι αριθμός των νεκρών από τη κατάρρευση πολυκατοικίας στην περιοχή Καρτάλ της Κωνσταντινούπολης ανήλθε στους 11.


«Στη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης βρέθηκαν τα σώματα τεσσάρων ατόμων. Έτσι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανήλθε στους 11», ανέφερε το Tass,  προσθέτοντας ότι ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι διασώθηκε ένα πεντάχρονο κορίτσι που βρισκόταν κάτω από τα ερείπια 18 ώρες.


Η σύνοδος Ρωσίας- Ιράν- Τουρκίας για τη Συρία θα πραγματοποιηθεί στο Σότσι στις 14 Φεβρουαρίου
 

Ο επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η σύνοδος Ρωσίας- Τουρκίας- Ιράν για τη συριακή διευθέτηση θα διεξαχθεί στις 14 Φεβρουαρίου στο Σότσι.

«Η τριμερής σύνοδος κορυφής Ρωσίας –Ιράν-Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί πάλι στο Σότσι στις 14 Φεβρουαρίου», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, σύμφωνα με το Tass.

Κατά την επικείμενη συνάντηση, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και του Ιράν ο Χασάν Ρουχανί αναμένεται να συζητήσουν για την κατάσταση στη ζώνη απαγόρευσης, τη κλιμάκωση στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ και την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία.


Σύνοψις τουρκικών ειδήσεων από την Μοσκόβσκι Κομσομόλετς


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr