Αλβανία: Ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν σε σπίτια πέντε δικαστών



Φεβρουάριος 15, 2019. 17:47

Οι ειδικές δυνάμεις της κρατικής αστυνομίας συμμετέχουν σε επιχείρηση που διεξάγεται ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικές πόλεις, με εισβολές σε διαμερίσματα πέντε δικαστών που αποφάσισαν να μειώσουν την ποινή φυλάκισης στον Ντρίταν Ντάιτι σε 25 χρόνια.


Μετά από έκδοση δικαστικών αποφάσεων οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις προέβησαν σε ελέγχους στις κατοικίες των δικαστών.


«Οι έλεγχοι αυτοί έρχονται μετά από πληροφορίες ότι οι δικαστές έχουν κάνει κατάχρηση του καθήκοντός τους και έχουν λάβει απόφαση κατά παράβαση του νόμου, υπέρ του κατηγορούμενου Ντρίταν Ντάιτι», ανέφερε η αστυνομία.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέχρι στιγμής, οι ειδικές δυνάμεις έχουν εισβάλλει σε δύο διαμερίσματα του Σκεντέρ Νταμίνι στα Τίρανα καθώς και σε διαμέρισμα του Αυλώνα και σε διαμερίσματα  του δικαστή Πετρίτ Αλιάι  στα Τίρανα και στους Άγιους Σαράντα.


Ο τρίτος δικαστής που εξέδωσε  ευνοϊκή απόφαση σε μια σύντομη δίκη είναι ο Άλεξ Νικόλα, ενώ δύο δικαστές στη Σκόδρα, Φουάτ Βιέρδα και Λιντίτα Χότζα, εν μέρει ψήφισαν κατά της απόφασης για συντομευμένη δίκη.


Ο Ντρίταν Ντάιτι κατηγορείται για τη δολοφονία τεσσάρων αξιωματικών που τον είχαν συλλάβει τον Αύγουστο του 2009.


Το 2014 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο εκδίκασε την υπόθεση από την αρχή, όπου  τιμωρήθηκε  με ποινή στο Εφετείο των Σοβαρών Εγκλημάτων.


Σύμφωνα με το νόμο, η απόφαση του εν λόγω δικαστηρίου με 25 χρόνια φυλάκισης είναι οριστική, ανακοινώθηκε η  προσφυγή του στο Ανώτατο Δικαστήριο.


Η περίπτωση δεν είναι η μοναδική στην αλβανική δικαιοσύνη, όπου δικαστές χρηματίζονται για ευνοϊκές αποφάσεις δολοφόνων και εγκληματιών.


albanianfreepress.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr