Αλβανία: Ο Σπετίμ Ιντρίζι στον Έντι Ράμα: Μακριά τα χέρια σου από τους Αλβανοτσάμηδες!



Φεβρουάριος 9, 2018. 19:04

Ο πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων,  της Δικαιοσύνης- Ενσωμάτωσης και Ενότητας (PDIU), Σπετίμ Ιντρίζι, στη διάρκεια συνάντησης με κομματικά στελέχη στα Τίρανα, κάλεσε τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να κρατήσει μακριά τα χέρια του από το PDIU.



Ο Ιντρίζι προέτρεψε τους Αλβανούς να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης στις 16 Φεβρουαρίου.  Ανέφερε ότι η Αλβανία χρειάζεται πολιτικές λύσεις, πρόωρες εκλογές και σχηματισμό  μεταβατικής κυβέρνησης.


«Η Αλβανία βρίσκεται σήμερα σε κρίση, σε κρίση δημοκρατίας, κρίση εκπροσώπησης, κρίση εκλογών και βέβαια οικονομική κρίση που αναγκάζει τους Αλβανούς να ξενιτεύονται. Μόνο μια λύση υπάρχει, οι πρόωρες εκλογές με μια μεταβατική κυβέρνηση που θα επιτρέψει τους Αλβανούς να εκλέξουν ελεύθερα. Οι πρόωρες εκλογές είναι μία διαδικασία  της δημοκρατίας, όταν υπάρχει κρίση και η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει μέχρι τέλος (της θητείας της). Πολλές χώρες πραγματοποιούν πρόωρες εκλογές όπως η ‘Μακεδονία’, το Κοσσυφοπέδιο, η Ελλάδα, το Μαυροβούνιο και άλλες χώρες της ΕΕ».


Ο πρόεδρος του PDIU αναφερόμενος σε βουλευτές του κόμματός του που παραιτήθηκαν για να ενωθούν με το κόμμα του Έντι Ράμα για να μην χάσουν τις κυβερνητικές θέσεις τους, όταν οι Αλβανοτσάμηδες εγκατέλειψαν την κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δήλωσε ότι ο Ράμα έκλεψε τους βουλευτές του κόμματός του. 


 «Δηλώνω δημόσια στον Έντι Ράμα, μακριά τα χέρια από το PDIU, μακριά τα χέρια από τους τσάμηδες γιατί αρκετά έχουμε υπομείνει μέχρι τώρα».


Συνέχισε, μάλιστα, λέγοντας ότι με το εμπόριο της κάνναβης ο Ράμα έκλεψε τους βουλευτές του.
«Οι Αλβανοί δεν τους επέλεξαν (με το Σοσιαλιστικό Κόμμα) αλλά είναι κλεμμένοι  με χρήματα της κάνναβης, αφού υπάρχουν σήμερα κυβερνήτες που όλη τη μέρα διερωτούνται πώς να κλέψουν τις ψήφους της αντιπολίτευσης, αψηφώντας το κράτος δικαίου», είπε χαρακτηριστικά ο Ιντρίζι.


shqiptarja.com, 27.al,



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr