Βουλγαρία: Άρχισε κοινή βουλγαρο-αμερικανική εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων



Φεβρουάριος 25, 2019. 08:29

Κοινή βουλγαρο-αμερικανική εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων ξεκίνησε στο  στρατιωτικό εκπαιδευτικό κέντρο του Νόβο Σέλο, η οποία θα συνεχισθεί μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2019.



Οι δυνάμεις και οι εγκαταστάσεις του βουλγαρικού υπουργείου Άμυνας, η δομή του υπουργείου και ο βουλγαρικός στρατός θα συμμετάσχουν σε αυτήν, δήλωσε το κέντρο Τύπου του Υπουργείου.


Οι προετοιμασίες άρχισαν από τις 22 Φεβρουαρίου, και περίπου 400 Αμερικανοί στρατιώτες με τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπλα και πυρομαχικά από τις δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη φθάνουν στη Βουλγαρία έχοντας μαζί τους οχήματα μάχης πεζικού М2 Bradley, ελικόπτερα Blackhawk και Pave Hawk, αυτοτροφοδοτούμενοι όλμοι М1064, μεταφορικά, βοηθητικά και επισκευαστικά μηχανήματα, αναφέρει το δημοσίευμα.


Στο πλαίσιο της κοινής εκπαίδευσης στο χώρο κατάρτισης θα πραγματοποιηθούν βολές και εκπαιδευτικές πτήσεις στρατιωτικών ελικοπτέρων.


Министерство на отбраната 

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr