Αλβανία: Διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης με φωτιές μπροστά στο κοινοβούλιο


https://www.facebook.com/Agjencia.Telegrafike.Shqiptare/videos/524426418081835/

Φεβρουάριος 26, 2019. 19:35

Τίρανα.

Διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης κλιμακώθηκε μπροστά στο κοινοβούλιο, οι διαδηλωτές άναψαν φωτιά και καίνε ελαστικά αυτοκινήτων.



Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο χώρο.  Βουλευτές της αντιπολίτευσης βρίσκονται μαζί με τους διαμαρτυρόμενους στην πλατεία μπροστά από το κοινοβούλιο, απευθύνουν ομιλίες ζητώντας να σταματήσει η σύνοδος της ολομέλειας που συγκλήθηκε σήμερα το απόγευμα.


Οι αστυνομικοί με μεγάφωνα καλούν τους διαδηλωτές να κάνουν ειρηνική διαμαρτυρία, ενώ αυτοί άρχισαν να επιτίθενται κατά των αστυνομικών με μπουκάλια γεμάτα νερό και χρωστικές ουσίες. Γίνεται έκκληση να μην βιαιοπραγούν και να παραμείνουν ήσυχοι.


Νωρίτερα, στην αρχή της συνόδου της ολομέλειας στη Συνέλευση διαδηλωτές της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στο βουλευτή Παουλίν Στερκάι, ενώ αυτός βρισκόταν στη Συνέλευση.


Οι διαδηλωτές τον έσπρωξαν και επιτέθηκαν εναντίον του για να τον εμποδίσουν να εισέλθει στο Κοινοβούλιο. Με την παρέμβαση της αστυνομίας ο βουλευτής διέφυγε.


Το ίδιο έγινε και με τον υπουργό Μπλέντι Κλόσι όταν πήγαινε να μπει στο κοινοβούλιο, δέχθηκε επίθεση από οπαδούς του Δημοκρατικού Κόμματος, η άμεση παρέμβαση των σωματοφυλάκων του σταμάτησε την επίθεση εναντίον του.


ata.gov.al
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr