Σκόπια: Το αντιπολιτευτικό VMRO-DPMNE χαρακτηρίζεται πλέον ως φιλο-ρωσο-σερβικό κόμμα



Συνέδριο γυναικών σερβικού κόμματος του Αλεξάνταρ Βούτσιτς (αριστερά): Ισχυρές γυναίκες για Ισχυρή Σερβία.
Συνέδριο του κόμματος του Χριστιάν Μίτσκοσκι (δεξιά) στις 3 Μαρτίου 2019: Ισχυρές γυναίκες, Ισχυρή Μακεδονία


Φεβρουάριος 24, 2019. 16:38


Το αντιπολιτευτικό VMRO-DPMNE έχει επίσημα πλέον χαρακτηρισθεί ως φιλορωσικό και φιλοσερβικό και αντιδυτικό κόμμα,  εγκαταλείποντας από το περασμένο έτος τον φιλο-ευρωπαϊκό και φιλο-νατοϊκό προσανατολισμό του.


Η στροφή αυτή του σλαβικού κόμματος οφείλεται στις πιέσεις της Δύσης – Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ- για την αλλαγή της ονομασίας του κράτους από ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» με τη Συμφωνία των Πρεσπών,  χάνοντας, έτσι, τα αλυτρωτικά στοιχεία για ολόκληρη την γεωγραφική Μακεδονία,  μια ιδεολογία που συσπείρωνε ένα μεγάλο μέρος του σλαβικού πληθυσμού.


Η στροφή αυτή  του VMRO- DPMNE σημειώθηκε και στην Wikipedia. Γράφει χαρακτηριστικά στην αγγλική: 

«The party had pro-European and pro-NATO policy, but in the last years it has changed sides to pro-Russian, pro-Serbian and anti-Western policy»


Μάλιστα, στο προγραμματισμένο 18ο συνέδριο των Γυναικών του VMRO-DPMNE που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019,  η στροφή αυτή δηλώνεται ακόμη και με το σύνθημά του που είναι το ίδιο με το μοτίβο του Σέρβου προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο συνέδριο των γυναικών του κόμματός του.

tatkovina.info

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr