Το YouTube κατέβασε την προεκλογική ομιλία του ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP



Φεβρουάριος 13, 2019. 22:23


Το βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του Σελαχατίν Ντερμιτάς, πρώην συμπροέδρου του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), που βρίσκεται στη φυλακή στην Τουρκία από τον Νοέμβριο του 2016, αφαιρέθηκε από το YouTube μετά την παρέμβαση της κρατικής τηλεόρασης της Τουρκίας TRT ότι δήθεν δεν διαθέτει τα πνευματικά δικαιώματα.


Το βίντεο είχε καταγραφεί στη φυλακή, καταργήθηκε από το YouTube όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ‘Μεσοποταμία’.


Ωστόσο, τα βίντεο των άλλων αρχηγών της αντιπολίτευσης εξακολουθούν να παραμένουν στο YouTube παρόλο που η TRT διατηρεί και τα πνευματικά τους δικαιώματα.


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε στις 20 Νοεμβρίου ότι η προδικαστική κράτηση του Ντερμιτάς ήταν πολιτική πράξη και διέταξε την απελευθέρωσή του.

 Τα τουρκικά δικαστήρια αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και ένα περιφερειακό εφετείο στην Τουρκία στις 4 Δεκεμβρίου επιβεβαίωσε την ποινή φυλάκισης του Ντερμιτάς σε τέσσερα χρόνια και οκτώ μήνες για διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας.


Ο Ντερμιτάς συμμετείχε στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία του 2014 και του 2018. Στη δεύτερη προσπάθειά του, ο Κούρδος ηγέτης, διεξήγαγε προεκλογικό αγώνα έγκλειστος στη φυλακή.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr