Τουρκικό δημοσίευμα: Η γαλλική ναυτική βάση στην Κύπρο θα λειτουργήσει το 2020


Μάρτιος 19, 2019. 18:11

Η Γαλλία και η Ελληνική Κυπριακή Διοίκηση στο πλαίσιο της συμφωνίας για στρατιωτική συνεργασία που υπεγράφη πριν από τρία χρόνια,  θα προχωρήσουν στην κατασκευή της ναυτικής βάσης στο Μαρί και όπως φέρεται η ναυτική βάση θα λειτουργήσει στο τέλος του 2020, σημειώνει τη τουρκική «denizhaber.net».


Σύμφωνα με ελληνοκυπριακά δημοσιεύματα, σημειώνει το κείμενο,  η συνεργασία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας αυξήθηκε μετά το 1974 και  υπήρξε η  κύρια πηγή προμήθειας στρατιωτικού εξοπλισμού της Κύπρου.Το έργο της ναυτικής βάσης που είχε επιβραδυνθεί για γραφειοκρατικούς λόγους θα συνεχισθεί με γρήγορους ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2019 ή το 2020.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ναυτική βάση στο Μαρί θα βρίσκεται υπό τον Ελληνικό Στρατό της Εθνικής Φρουράς και η βάση θα μπορούσε να φιλοξενήσει πλοία των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr