Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

Σκόπια: Γιατί οι έμποροι της Θεσσαλονίκης απέρριψαν την πρόταση Τσίπρα να τον συνοδεύσουν στην επίσκεψή τουΜάρτιος 28, 2019. 20:47

 Το Εμπορικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης απέρριψε την πρόσκληση να συμμετάσχει σε επιχειρηματική αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.Σχετική απόφαση να μην συμμετάσχει στην ελληνική αντιπροσωπεία έλαβε σε συνεδρίαση η εκτελεστική επιτροπή του φορέα αυτού, ενώ ο πρόεδρος Μιχάλης Ζορπίδης το συσχετίζει με το θέμα του ονόματος, όπως σημειώνεται.


Σύμφωνα με τον Ζορπίδη, στη συνεδρίαση των εμπόρων της Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε «να μην συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με τη γειτονική χώρα, εφόσον χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο δεν της ανήκει».


«Το ζήτημα  ήταν το θέμα της τελευταίας συνάντησης της εκτελεστικής επιτροπής, τα μέλη της οποίας αποφάσισαν ομόφωνα ότι το Σώμα το κάνει αυτό σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης στην πολιτική που δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό», λέει ο πρόεδρος Μιχάλης Ζορπίδης, προσθέτοντας ότι «Το όνομα της Μακεδονίας είναι μόνο ελληνικό και άγιο και θα υπερασπισθούμε με κάθε δυνατό τρόπο».


Την ίδια στιγμή με την απορριφθείσα πρόσκληση από τον φορέα αυτόν, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη όπου θα συμμετάσχει σε συζήτηση με επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα με θέμα «οι αναπτυξιακές προοπτικές των επιχειρήσεων από τη Βόρεια Ελλάδα στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών».


denesen.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr