Κοινή αντιτρομοκρατική άσκηση Σκοπίων- Αλβανίας- Κοσόβου



Μάρτιος 29, 2019. 16:15

Σκόπια.

Ειδικές αστυνομικές μονάδες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου, πραγματοποίησαν σήμερα στους στρατώνες «Γκόρτσε Πετρόφ» την πρώτη κοινή τακτική άσκηση επίδειξης με την αγγλική ονομασία «Western Balkan’s flash», σημειώνει το κανάλι ‘1’ των Σκοπίων.


Οι ασκήσεις περιελάμβαναν ρίψεις από ελικόπτερο, ανταλλαγή πυροβολισμών  και τη σύλληψη επικίνδυνων ατόμων που επέβαιναν σε όχημα. 

Αυτές ήταν οι τρεις δραστηριότητες  που έγιναν στην παρουσία των υπουργών  Εσωτερικών Σκοπίων, Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας.


«Είμαι περήφανος που σήμερα έχουμε την ευκαιρία να προωθήσουμε αυτήν την κοινή δράση, που μας οδηγεί στην εμβάθυνση της συνεργασίας μας, μέσα από την οποία μεταφέρεται ένα σαφές μήνυμα για την κατηγορηματική δέσμευσή μας για τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών των Σκοπίων, Όλιβερ Σπασόφσκι.


Πρόσθεσε, ότι η κοινή άσκηση-επίδειξη των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων των τριών χωρών αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι η περιοχή γνωρίζει πώς να στείλει ένα πραγματικό μήνυμα για την επιτυχή περιφερειακή συνεργασία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr