Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019

Αλβανία: Ο Καραμέλος στη θέση του Ντούλε;Μάρτιος 5, 2019. 16:02

Τίρανα.
 
Παρά την απόφαση του ηγέτη του Δημοκρατικού κόμματος-DP, Λουλζίμ Μπάσα και της προέδρου του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση- LSI, Μόνικα Κρουεμάδι, να παραδώσουν τις έδρες τους, φαίνεται ότι μια νέα αντιπολίτευση άρχισε να διαμορφώνεται στο Κοινοβούλιο, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Σήμερα τέσσερις βουλευτές του LSI ορκίστηκαν στο Κοινοβούλιο και ένας άλλος υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην επαρχία της Κορυτσάς μόλις έλαβε την εντολή του βουλευτή από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.


Πληροφορίες του CNA.al αναφέρουν ότι ο Γρηγόρης Καραμέλος, ο οποίος ήταν 6ος στη λίστα της περιοχής Κορυτσάς, ως εκπρόσωπος του HRUP (ΚΕΑΔ) και της Ομόνοιας, έχει συμφωνήσει να αναλάβει την εντολή του βουλευτή.


Μετέβη σήμερα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να συμπληρώσει ένα απαραίτητο έντυπο με το οποίο αποδέχεται την εντολή. 

Αναμένεται ότι την επόμενη εβδομάδα θα ορκισθεί στο Κοινοβούλιο.


«Μετά τον Λεφτέρ Μαλίκι και τον Λίγκορακ (Γρηγόρη) Καραμέλο, ορισμένα άλλα ονόματα σε πολλούς κύκλους αναμένεται να αποδεχθούν την εντολή, κάτι το οποίο σημαίνει ότι περίπου 20 νέοι βουλευτές θα βρεθούν στο Κοινοβούλιο.


(Ο Καραμέλος θα λάβει τη θέση του Βαγγέλη Ντούλε, που παραιτήθηκε και αυτός όπως όλο το Δημοκρατικό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κίνημα της Κρουεμάδι).


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr