Κοσσυφοπέδιο: Η πολιτική ως ‘σύντομος δρόμος’ για να γίνει κάποιος εκατομμυριούχος…



Μάρτιος 9, 2019. 21:49

Πρίστινα.
 
Το πιο κερδοφόρο επάγγελμα στο Κοσσυφοπέδιο εκτιμάται ότι είναι η πολιτική. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ορισμένοι υπάλληλοι πολιτικών κομμάτων ή ανώτεροι υπάλληλοι, είτε στο κέντρο είτε στην περιφέρεια, είναι ήδη εκατομμυριούχοι σύμφωνα με τα περιουσιακά τους στοιχεία, ενώ άλλοι είναι στην κατηγορία των πλούσιων.



Παρά το γεγονός ότι οι μισθοί των κυβερνητικών υπαλλήλων στην έντυπη δήλωσή του πλούτου τους,  στον Οργανισμό Καταπολέμησης της Διαφθοράς,  δεν είναι πάνω από 13 χιλιάδες ευρώ ετησίως, τα ακίνητα που δηλώνονται  παρουσιάζουν εκατοντάδων χιλιάδων ή εκατομμυρίων ευρώ περιουσία.


Η ασυνέπεια μεταξύ του μισθού που εισπράττουν με τις δηλώσεις περιουσίας τους, σύμφωνα με την κοινωνία των πολιτών, δημιουργεί περιθώρια για υποψίες παράνομου πλούτου (αφού δεν υπάρχει το ‘πόθεν έσχες’)


Η Αρτόν Ντεμχασάι, διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Arise», λέει στο ‘Radio Free Europe’ ότι υποψιάζεται  ο πλούτος των πολλών πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων να σχετίζεται με τους επιχειρηματίες που επωφελούνται από τους διαγωνισμούς των δημόσιων ιδρυμάτων.


«Υπάρχει η υποψία ότι κάποιοι από αυτούς ενδέχεται να έχουν ύποπτα περιουσιακά στοιχεία ή παράνομα περιουσιακά στοιχεία που ίσως συνδέονται μέσω διαφορετικών  διαδικασιών υποβολής προσφορών ή παροχών από επιχειρήσεις που έχουν άμεση σχέση με τα πολιτικά κόμματα για την απόκτηση  ενός αριθμού μεγάλων προσφορών από τα ιδρύματα.


Διαφορετικά, δεν μπορεί να εξηγηθεί η διαφορά μεταξύ των ετήσιων εσόδων και του πλούτου που παρουσιάζεται», δήλωσε ο Ντεμχασάι.



insajderi.com



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr