Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου επικρίνει την παρέμβαση Αλβανίας και Κοσόβου στις εκλογές



Μάρτιος 15, 2019. 14:41

Ο Μίλο Τζουκάνοβιτς εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που οι Αλβανοί και οι ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου συνέβαλαν στην ήττα του κόμματός του στις τοπικές εκλογές στο νέο δήμο Τούζι.



Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου, επέκρινε τους αξιωματούχους του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας για την ανοιχτή υποστήριξη του συνασπισμού «Αλβανικό Φόρουμ», που κέρδισε τις τοπικές εκλογές στο νεοσυσταθέν Δήμο Τούζι.


Το Αλβανικό Φόρουμ κέρδισε το ήμισυ των εδρών στις πρώτες τοπικές εκλογές στη Τούζι.

Στη διάρκεια της  προεκλογικής εκστρατείας, ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, κάλεσαν για ενότητα των Αλβανών προτρέποντας τους να  ψηφίσουν υπέρ του Αλβανικού Φόρουμ.


Το Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών του Τζουκάνοβιτς έλαβε τη δεύτερη θέση στις εκλογές και ο πρόεδρος του δεν έκρυψε την απογοήτευσή του.


Ωστόσο, ο Τζουκάνοβιτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νίκη του Αλβανικού Φόρουμ και ουδόλως αντιτάχθηκε στο δικαίωμα του, να διευθύνει την τοπική δημοτική αρχή στην Τούζι.


Το Μαυροβούνιο είναι ένα πολυεθνικό κράτος. Περίπου  το 45% του πληθυσμού είναι Μαυροβούνιοι, 25% Σέρβοι, ενώ οι Αλβανοί δεν ξεπερνούν το 5% του πληθυσμού.


illyriapress.com
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr