Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

Βόισλαβ Σέσελι: Σχέδιο δολοφονίας του προέδρου της ΣερβίαςΗ Μόσχα ανησυχεί με τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης στο Βελιγράδι

Μάρτιος 18, 2019. 17:11

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η Μόσχα ανησυχεί για τις προσπάθειες της αντιπολίτευσης να προκαλέσει βία στο Βελιγράδι.


«Ελπίζουμε ότι η κατάσταση στη σερβική πρωτεύουσα θα παραμείνει στο νομικό πλαίσιο», ανέφερε η δήλωση.


Το υπουργείο αξιολόγησε θετικά την ισορροπημένη και μετριοπαθή αντίδραση των αρχών στις παράνομες κινήσεις των διαδηλωτών που επιτέθηκαν στο κτίριο της σερβικής ραδιοτηλεόρασης και στην Προεδρία.


‘Ελπίζουμε ότι η κατάσταση στη Σερβία θα παραμείνει εντός της συνταγματικής και έννομης τάξης»,  κατέληξε το έγγραφο.


Σύμφωνα με το Sputnik στη σερβική γλώσσα, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα είναι πεπεισμένη ότι η σερβικής ηγεσία θα κάνει τα πάντα προκειμένου να επιλυθεί η κατάσταση με τις διαδηλώσεις στη χώρα.


Πρόσθεσε ότι η Σερβία είναι εταίρος της Ρωσίας, με την οποία συνδέεται με ιστορικές και πολιτιστικές σχέσεις και η Μόσχα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων.Σχέδιο δολοφονίας του Αλεξάνταρ ΒούτσιτςΤο βουλγαρικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Fokus,  αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, Βόισλαβ Σέσελι δήλωσε ότι υπάρχει σχέδιο για τη δολοφονία του αρχηγού του σερβικού κράτους.


Ο Σέσελι  έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό για την κλιμάκωση των εντάσεων στις διαμαρτυρίες του Βελιγραδίου. «Τέτοιες βίαιες διαδηλώσεις  δεν έχουν γίνει στο Βελιγράδι», είπε και τόνισε ότι το αλυσοπρίονο είναι πολύ πιο επικίνδυνο όπλο από ένα πιστόλι ή πυροβόλο όπλο, αναφερόμενος σε αυτά που είδε στη διαδήλωση.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr