Το βουλγαρικό VMRO ζητάει αλλαγή της ώρας ζώνης για να έχει ίδια ώρα με τα Σκόπια




«από το Δούναβη στο Αιγαίο και την Οχρίδα μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, δεν θα αλλάζουν οι δείκτες (του ρολογιού)»
 
Μάρτιος 31, 2019. 21:09

Το βουλγαρικό κόμμα VMRO (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση), αιτεί την αλλαγή της ώρας ζώνης για να  υπάρχει ίδια ώρα με την (Σλαβο)Μακεδονία, όπως προτείνει ο Αλεξαντάρ Σίντι, βουλευτής  από αυτό το κόμμα.


 Η πρόταση έγινε λόγω της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταματήσει η διαδικασία αλλαγής της ώρας σε θερινή- χειμερινή το 2021 και κάθε χώρα θα επιλέξει σε ποια ζώνη ώρας θέλει να ανήκει.


«Σήμερα άλλαξαν ξανά τα ρολόγια. Για τελευταία φορά, σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κάθε κράτος μέλος έχει το δικαίωμα να επιλέξει εάν θα ενταχθεί μελλοντικά στην
καλοκαιρινή ή την χειμερινή ώρα. Η Βουλγαρία δεν έχει ακόμη λάβει την απόφαση αυτή. Για αυτό οι συνάδελφοί μου από το VMRO προτρέπουν την κυβέρνηση να επιλέξει την ώρα που θα είναι η ίδια με την αδελφική μας Μακεδονία. Έτσι, και με την ώρα, ο διαχωρισμός του λαού και από τις δύο πλευρές των συνόρων θα καταργηθεί.
Και όπως λέει ένα όμορφο λαϊκό τραγούδι «από το Δούναβη στο Αιγαίο και την Οχρίδα μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, δεν θα αλλάζουν οι δείκτες (του ωρολογιού)», έγραψε στο προφίλ του στο Facebook ο βουλευτής του VMRO, Αλεξαντάρ Σίντι.


pressingtv.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr