Βουλγαρία: Τα ναζιστικά σύμβολα και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στη χώρα μας


Οι έντυπες ανακοινώσεις για το "μνημόσυνο" του Χίτλερ που αναρτήθηκαν σε πολλές πόλεις στη Βουλγαρία

Απρίλιος 23, 2019. 07:54

Σόφια.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την έντονη αγανάκτησή του με τη συγκέντρωση που έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, των ναζιστικών και υπερ-εθνικιστικών ομάδων της Ευρώπης.



Η συγκέντρωση αυτή, χαρακτηρίστηκε από τις αρχές της Βουλγαρίας ως πρόκληση κατά της βουλγαρικής κοινωνίας και του βουλγαρικού κράτους με τα σύμβολα του ναζισμού και τις αφίσες του Αδόλφου Χίτλερ που καρφώθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας και με το σύμβολο της σβάστικας βεβηλώθηκαν αγάλματα και δημόσια κτήρια της χώρας.


Αυτό αναφέρεται από το βουλγαρικό υπουργείο μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεδριακό κέντρο της Σόφιας.


«Για άλλη μια φορά, με τον πιο κατηγορηματικό και αιχμηρό τρόπο, καταδικάζουμε όλες αυτές τις πράξεις προωθώντας ενεργά ξενοφοβικά, αντισημιτικά και ρατσιστικά μηνύματα. Τέτοιες κυνικές  εκδηλώσεις δεν έχουν θέση στη χώρα μας και δεν αντικατοπτρίζουν το σύστημα αξιών του λαού μας, ο οποίος πάντοτε αντιτίθεται στον φανατισμό και τον εξτρεμισμό σε κάθε μορφή του», αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του βουλγαρικού ΥΠΕΞ.

trud.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr