Τουρκία σε ΗΠΑ: Απορρίπτουμε υπαγορεύσεις για τις σχέσεις μας με τους γείτονες…



 Απρίλιος 22, 2019. 20:31

Η Τουρκία απέρριψε την απόφαση των αμερικανικών αρχών να  μην επεκτείνουν το σύστημα εξαιρέσεων στις κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο τομέα του πετρελαίου του Ιράν, γράφει η αραβική ιστοσελίδα Carlos Charles.
 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έγραψε στο Twitter ένα σχόλιο για τη δήλωση του Λευκού Οίκου:

«Η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών για τερματισμό των απαλλαγών από τις κυρώσεις στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου δεν θα εξυπηρετήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, αλλά θα πλήξει τον ιρανικό λαό. Η Τουρκία απορρίπτει μονομερείς κυρώσεις και επιβολές πώς να διευθετούμε  σχέσεις με τους γείτονες», ανέφερε.


Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ,  τη Δευτέρα αποφάσισε να μην παραταθεί το καθεστώς απαλλαγών των κυρώσεων από την Ουάσιγκτον στον τομέα του ιρανικού πετρελαίου, το οποίο ισχύει μέχρι τον Μάιο σε μια ομάδα χωρών όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ταϊβάν, η Τουρκία, η Ιταλία και η Ελλάδα.


Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος πελάτης του ιρανικού πετρελαίου και οι τουρκικές αρχές έχουν ήδη επιβεβαιώσει την έντονη αντίδραση τους στις μονομερείς ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της ιρανικής οικονομίας, εκφράζοντας την ελπίδα η Άγκυρα να επεκταθούν οι απαλλαγές από τις κυρώσεις, όπως σημειώνεται.


addiyarcomcarloscharlesnet.com
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr