Σκόπια: Δύο χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες συμμετέχουν στη μεγαλύτερη άσκηση της χώρας



Απρίλιος 16, 2019. 22:39

Σκόπια.


«Με πρόταση του υπουργείου Άμυνας, στη σημερινή συνεδρίαση, η κυβέρνηση εξέτασε και αποδέχθηκε την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή στρατιωτικής άσκησης με την ονομασία «Αποφασιστικό χτύπημα», του Στρατού και της Διοίκησης της US EUCOM, στην οποία θα συμμετάσχουν ξένα στρατεύματα στο έδαφος της χώρας μας», σημειώνει το MakFax.


Έτσι, η κυβέρνηση ενέκρινε την είσοδο και παραμονή των μελών των ξένων ενόπλων δυνάμεων στην επικράτεια του κράτους με σκοπό την διεξαγωγή της άσκησης «Αποφασιστικό Χτύπημα», που θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες φάσεις από τις 20 Μαΐου έως τις 15 Ιουλίου.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι θα συμμετέχουν στην άσκηση 2000 στρατιώτες της χώρας, 2000 Αμερικανοί στρατιώτες και 400 είδη μηχανοκίνητων οχημάτων, 25 μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας με 10 τύπους μηχανοκίνητων οχημάτων, 25 μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας με 10 τύπους οχημάτων, 25 μέλη  των ενόπλων δυνάμεων της Λιθουανίας και 100 μέλη του στρατού του Μαυροβουνίου με 20 τύπους οχημάτων.


Η άσκηση όπως διευκρινίζεται αποσκοπεί στην εμπέδωση της διαλειτουργικότητας των μελών των ενόπλων δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών του ΝΑΤΟ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr