Κυριακή, 28 Απριλίου 2019

Ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας προσφέρει ουκρανική υπηκοότητα στους ΡώσουςΑπρίλιος 28, 2019. 17:25

Κίεβο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν πρέπει να περιμένει ότι πολλοί Ουκρανοί θα δεχθούν την προσφορά του για απόκτηση ρωσικού διαβατηρίου, δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, καθώς προσέφερε στους Ρώσους της ανατολικής Ουκρανίας,  ουκρανική υπηκοότητα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες από το Πεκίνο ότι εξετάζει τη δυνατότητα ευκολότερων διαδικασιών για την απόκτηση ρωσικής υπηκοότητας στις αυτοανακηρυγμένες δημοκρατίες στην Ντονμπάς- ανατολική Ουκρανία.


«Αυτό που κάνει την Ουκρανία ιδιαιτέρως  διαφορετική είναι ότι οι Ουκρανοί έχουν ελευθερία λόγου στη χώρα μας, ελεύθερα μέσα ενημέρωσης και διαδίκτυο», έγραψε ο Ζελένσκι στο Facebook, σύμφωνα με το Tanjug.


«Θα δώσουμε την ουκρανική υπηκοότητα στα μέλη όλων των λαών μας που υπέφεραν εξαιτίας των αυταρχικών και διεφθαρμένων καθεστώτων της χώρας, και η πρώτη θέση ανήκει στους Ρώσους, οι οποίοι τώρα ίσως υποφέρουν περισσότερο», είπε ο Ζελένσκι.


Ο Πούτιν είπε χθες ότι η Ουκρανία είναι μια χώρα κουρασμένη από τον πόλεμο και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα ήθελε να μάθει τη θέση του Ζελένσκι σχετικά με τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με αξιωματούχους.


politika.rs


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr