Το Ιράκ επαναπατρίζει 188 παιδιά Τούρκων του ISIS



Μάιος 30, 2019. 09:33


Το Ιράκ παραχώρησε στην Τουρκία πάνω από 188 παιδιά Τούρκων που είχαν ενταχθεί  στην τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), σύμφωνα με εκπρόσωπο του δικαστικού σώματος, όπως αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα.


Κυβερνητικοί αξιωματούχοι από τις δύο χώρες, η UNICEF και εκπρόσωποι της ιρακινής δικαιοσύνης ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της παράδοσης των παιδιών που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, και από όπου τα παιδιά μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην Άγκυρα.


«Το δικαστήριο Κεντρικών Ερευνών, που είναι υπεύθυνο για τον φάκελο τρομοκρατίας και υπόπτων που συνδέονται με αυτήν, παρέδωσε στο τουρκικό κράτος 188 παιδιά που έχουν μείνει απροστάτευτα από τους τρομοκράτες στο Ιράκ», ανέφερε ο δικαστής Αμπντούλ Σατάρ αλ Μπιρκντάρ, χρησιμοποιώντας αραβική ονομασία του ISIS, «Ντάες».


Περίπου 1.100 παιδιά των μελών του ISIS παγιδεύτηκαν στο ιρακινό δικαστικό σύστημα με τα πιο μικρά παιδιά να παραμένουν μαζί με τις μητέρες τους στις ιρακινές φυλακές.


Μεγαλύτερα παιδιά, διώκονται για αδικήματα όπως για παράνομη είσοδο στο Ιράκ και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση του ISIS, ενώ περίπου  185 παιδιά ηλικίας από 9 έως 18 ετών έχουν καταδικασθεί  με ποινές φυλάκισης ανηλίκων στη Βαγδάτη.


Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, τον Απρίλιο επαναπατρίσθηκαν στη Γερμανία παιδιά μελών του ISIS που κρατούνταν στο Ιράκ και στις αρχές Μαΐου 156 παιδιά μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης  παραδόθηκαν στην πατρίδα των γονιών τους, Καζακστάν.




thedefensepost.com, ahvalnews.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr