Σάββατο, 11 Μαΐου 2019

Σερβία: Από το Σεπτέμβριο εισάγεται η κινεζική γλώσσα στα γυμνάσιαΜάιος 11, 2019. 17:32

Η κινεζική γλώσσα θα διδάσκεται από την 1η Σεπτεμβρίου προαιρετικά  σε όλα τα γυμνάσια της χώρας, καθώς το μόνο που απομένει είναι μια θετική γνώμη την Τρίτη, από τον υπουργό Παιδείας Μλάντεν Σάρτσετς προς το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας.

Ο Ραντίβόιε Στοΐκοβιτς, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής, δεν βλέπει κανένα λόγο να μην εγκριθεί, διότι σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών η κινεζική θα διδάσκεται όπως και οι άλλες γλώσσες στα σχολεία.


Η πρόταση έγινε κατόπιν συνεργασίας των εμπειρογνωμόνων του Ινστιτούτου  Κομφούκιος και της Φιλοσοφικής Σχολής στο Νόβι Σαντ και επαληθεύτηκε από το Ινστιτούτο για την Πρόοδο της Παιδείας, το  οποίο εγκρίνει όλα τα νεοεισαχθέντα προγράμματα σπουδών στα σχολεία της σερβικής επικράτειας.


Όπως σημειώνεται, τα τελευταία χρόνια στην  πολυσχιδή συνεργασία της Σερβίας με την Κίνα έχει καταστεί αναγκαία η μάθηση της κινεζικής γλώσσας που αποτελεί την θύρα για την κατανόηση του κινεζικού πολιτισμού.

 politika.rs

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr