Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019

Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο στην ΕΕΜάιος 3, 2019. 17:34

Μια έρευνα των πολιτών 7 ευρωπαϊκών χωρών έδειξε ότι οι περισσότεροι κάτοικοι αυτών των χωρών δεν θα ήθελαν να δουν τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων στην Ένωση.

Μόνο το 23% των ερωτηθέντων  Ευρωπαίων  εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη των Βαλκανικών χωρών στην ΕΕ, ενώ το 44% δεν θέλει τους βαλκανικούς λαούς στην ΕΕ.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Αλβανία είναι η λιγότερο επιθυμητή χώρα στην ΕΕ από όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Στον κατάλογο των «ανεπιθύμητων» στην ΕΕ, ακολουθεί το Κοσσυφοπέδιο και στη συνέχεια οι άλλες βαλκανικές χώρες.Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία και Ηνωμένο Βασίλειο.


Η χώρα που δεν αγαπά τους Αλβανούς είναι η Γαλλία. Μόνο το 13% των Γάλλων δήλωσε ότι είναι θετική η προσχώρηση της Αλβανίας στην ΕΕ.


Μετά ακολουθούν οι Γερμανοί, που μόνο το 21% εξέφρασε θετική στάση στην ένταξη της Αλβανίας στην Ένωση.


Οι Σκανδιναβοί  φαίνονται πιο φιλικοί με τους Αλβανούς, αφού το 31% των Σουηδών και το 32% των Νορβηγών καλωσορίζουν τους πολίτες της Αλβανίας στην Ένωση.


Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα της illyriapress.com η έρευνα πραγματοποιήθηκε από μια διεθνή εταιρεία δημοσκοπήσεων που εδρεύει στο Λονδίνο.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr