Ομαδική παραίτηση των Ρώσων δημοσιογράφων από την ‘Κομερσάντ’



Μάιος 21, 2019. 21:13

Ένα ολόκληρο τμήμα  δημοσιογράφων στήριξε συναδέλφους τους που απολύθηκαν λόγω δημοσιευμάτων εναντίον της επικεφαλής του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.



Έτσι, όλο το πολιτικό τμήμα της ρωσικής εφημερίδας «Κομερσάντ» σε ένδειξη αλληλεγγύης  προς δύο βετεράνους δημοσιογράφους που έκαναν ρεπορτάζ το οποίο έθιγε την κυβερνητική αξιωματούχο και απολύθηκαν,  προχώρησαν σε ομαδικές παραιτήσεις από την εν λόγω εφημερίδα.

«Όλο το πολιτικό τμήμα της ρωσικής εφημερίδας «Κομερσάντ» σε αλληλεγγύη προς  δύο βετεράνους δημοσιογράφους που απολύθηκαν, έδωσαν αγανακτισμένοι τις παραιτήσεις τους στιγματίζοντας τη λογοκρισία», αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.


Τον περασμένο μήνα η «Κομερσάντ» ανέφερε ότι η επικεφαλής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλής), Βαλεντίνα Ματβιένκο θα αντικατασταθεί «τους προσεχείς μήνες» επικαλούμενη διάφορες  κυβερνητικές πηγές. 

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι δεν γνώριζε για τυχούσες αλλαγές, και η γραμματεία της Ματβιένκο απέρριψε τα δημοσιεύματα ως «φήμες».


Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας που πρόσκειται στο Κρεμλίνο, ο δισεκατομμυριούχος Αλίσερ Ουσμάνοφ, απέλυσε τους δύο δημοσιογράφους στις 20 Μαΐου για  την ‘δυσφήμιση’ της προέδρου.


Ακολούθησε η αντίδραση των πολιτικών συντακτών της ρωσικής εφημερίδας, που στάθηκαν στο πλευρό των απολυμένων με ομαδική παραίτηση.


Η Κομερσάντ εκδίδεται από το 2005 και κυκλοφορεί περί τα 130 χιλιάδες φύλλα.


segabg.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr