Τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία στα ΤίραναΜάιος 20, 2019. 21:58

Τίρανα.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας, ταξίαρχος Μπαρδούλ Κολτσάκου, συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, ταξίαρχο Ουμίτ Γιλντ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία.

Ο Κολτσάκου ευχαρίστησε τον Τούρκο αξιωματικό και την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει για την επίσκεψή τους στη χώρα και τη συνεχή υποστήριξη που η Τουρκία παρέχει στις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις. 

Εξέφρασε την επιθυμία να ενισχυθεί η συνεργασία και στο μέλλον, κυρίως σε θέματα εκσυγχρονισμού και κατάρτισης του προσωπικού.


Ακολουθήθηκε η ατζέντα της επίσκεψης με τη συνάντηση μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, μία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και  μία των αλβανικών με επικεφαλής τον διοικητή της δύναμης ξηράς ταξίαρχο Άλμπερτ Μουλάι.


Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν τις δυνατότητες της εντατικοποίησης των διμερών στρατιωτικών σχέσεων, ιδίως στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της διοικητικής μέριμνας, της στρατιωτικής ιατρικής και εκσυγχρονισμού.


Οι αντιπροσωπείες κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης, συμφώνησαν να συνεχίσουν και να εμβαθύνουν τη συνεργασία μεταξύ  των δύο χωρών στον στρατιωτικό τομέα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του αλβανικού στρατού.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr