Πρωθυπουργός Βουλγαρίας: Όταν πάρουμε τα F-16 θα επιτηρούμε εμείς τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας



 Ιούνιος 12, 2019. 18:14

 Νόβο Σέλο.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ παρακολούθησε την στρατιωτική άσκηση «Ότβετεν Ούνταρ 2019» ['Αντεπίθεση 2019'] στο κέντρο εκπαίδευσης του Νόβο Σέλο μαζί με τον υπουργό Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ και τον επικεφαλής της Άμυνας, στρατηγό Αντρέι Μπόσεφ.


Οι σχηματισμοί που συμμετέχουν σε αυτήν την τακτική άσκηση «Strike back 2019» παρουσίασαν τις ικανότητές τους, με μορφές αντεπίθεσης για την αποκατάσταση της ακεραιότητας της άμυνας και τον καθαρισμό σε έναν οικισμό.


Συμμετέχουν πάνω από 800 στρατιώτες από τις ένοπλες δυνάμεις της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας καθώς και των Ηνωμένων Πολιτειών, δείχνοντας τις βασικές τεχνικές των εθνικών στρατών.


Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ,  στη διάρκεια της άσκησης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τη ροή των συνομιλιών της αγοράς από τις ΗΠΑ των νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16.


«Με την απόκτηση των νέων μαχητικών αεροσκαφών, θα εξασφαλίσουμε τον εναέριο χώρο μας  και θα επιτηρούμε και τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα οκτώ μαχητικά αεροσκάφη F-16 βρίσκονται σε προχωρημένη φάση.


Όταν ρωτήθηκε τι ήταν αυτό που του έκανε εντύπωση στην άσκηση αυτή, απάντησε ότι δεν θα μπορούσε κάτι να τον εντυπωσιάσει επειδή έχει παρακολουθήσει εκατοντάδες τέτοιες ασκήσεις, όπως είπε.



dnes.dir.bg



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr