Και η ελληνική εθνική γιορτή θα εορτάζεται στη Βόρεια Μακεδονία



Ιούλιος 2, 2019. 21:49


Σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη «Plusinfo» των Σκοπίων, καθιερώνονται ακόμη δέκα εθνικές γιορτές που θα αφορούν τις μικρές εθνικές κοινότητες, όπως αναφέρει το προοίμιο του Συντάγματος της Βόρειας Μακεδονίας, που τις αναφέρει ως «… και άλλες» [εθνικές κοινότητες).


Εννέα βουλευτές, μέλη της Επιτροπής, για τις σχέσεις μεταξύ των κοινοτήτων στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων, κατέθεσαν πρόταση, για να συζητήσει το κοινοβουλευτικό σώμα, τις τροποποιήσεις του νόμου για τις εθνικές αργίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ έχει εκφράσει αρνητική γνώμη για την πρόταση σχετικά με τις τροποποιήσεις και αλλαγές στο νόμο για τις αργίες, με το αιτιολογικό ότι οι πολίτες της χώρας θα έχουν δέκα επιπλέον νέες μη εργάσιμες ημέρες.


Στις μικρές εθνικές κοινότητες αναφέρονται οι Σλοβένοι, οι Ούγγροι, οι Βαλκάνιοι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες, οι Μαυροβούνιο, οι Βούλγαροι, και οι Ρώσοι που ζουν στη Βόρεια Μακεδονία.


Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του νόμου για τις δημόσιες αργίες, η δικαιολογία της κυβέρνησης για δέκα νέες μη εργάσιμες ημέρες για τους πολίτες της χώρας είναι λάθος, γιατί το 99 τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας αυτής δεν καλύπτεται από τον παρόντα νόμο, ο οποίος είναι στο πνεύμα της ανάπτυξης της έννοιας του «μια κοινωνία για όλους» χωρίς διάκριση, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.


b92.net


-0-

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr