Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019

Σκόπια: Ο πρόεδρος Στέβο Πενταρόφσκι δέχθηκε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη ΜπουτάρηΙούλιος 27, 2019. 07:52

Σκόπια.

Ο πρόεδρος Στέβο Πενταρόφσκι συναντήθηκε σήμερα (χθες) με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Στη συνάντηση αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση στις δύο χώρες.

Η υπογραφή και η εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών άνοιξε μια νέα προοπτική στη σχέση μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, κατέληξαν ο αρχηγός του κράτους, Πενταρόφσκι και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.


Ο Μπουτάρης ενημερώθηκε για τη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σκοπίων στον τομέα του πολιτισμού, τις δυνατότητες για σχέδια συνεργασίας στον τομέα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, ιδιαίτερα της εβραϊκής κοινότητας,  της οποίας η τραγική μοίρα είναι γνωστή στη Βόρεια Μακεδονία και την Ελλάδα,  επίσης, σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και την τουριστική προβολή των δύο χωρών.


Ο Μπουτάρης συνεχάρη τον πρόεδρο Πενταρόφσκι για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε  επιτυχία στην εκτέλεση του καθήκοντος.kanal5.com.mk
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr