Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019

Σκόπια: Οι δύο νέοι συνοριακοί σταθμοί προς την ΕλλάδαΙούλιος 4, 2019. 23:35

Σκόπια.

Η κυβέρνηση κατά τη σημερινή της συνεδρίαση επανεξέτασε τα σχέδια νόμων για την επικύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα για το άνοιγμα νέων συνοριακών διαβάσεων μεταξύ των δύο χωρών.


Πρόκειται για τους δύο νέους συνοριακούς σταθμούς.

Ο ένας είναι στο χωριό Μαϊντάν στην περιοχή Μαρίοβο που συνδέεται με τους Προμάχους (Πέλλας) στην Ελλάδα και ο δεύτερος είναι στην περιοχή της Πρέσπας που συνδέουν το Μάρκοβα Νόγκα με το Λαιμό.


Όπως λένε στην κυβέρνηση, η διέλευση των συνόρων θα επιτρέψει τη μεγαλύτερη συνδεσιμότητα και ευκολότερη επικοινωνία του πληθυσμού της παραμεθόριας περιοχής.


Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης σημειώνει ότι η σχετική συμφωνία υπεγράφη στις 2 Απριλίου του τρέχοντος έτους στα Σκόπια, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών.


«Η συμφωνία προβλέπει ότι οι δύο χώρες στο έδαφός τους  έχουν την αρμοδιότητα της κατασκευής, ανακατασκευής και αναβάθμισης του σχετικού οδικού δικτύου, καθώς και κάθε άλλης υποδομής που απαιτείται για τη λειτουργία της διέλευσης των συνόρων», όπως αναφέρει  η ανακοίνωση της κυβέρνησης.


vecer.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr