Αλβανική ‘Dita’ : Ο νέος ΥΠΕΞ της Ελλάδας έχει καταγωγή αλβανική…



Ιούλιος 14, 2019. 23:24

Τίρανα.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, είναι «Αλβανο-Έλληνας», λόγω της καταγωγής του, υποστηρίζει η εφημερίδα των Τιράνων ‘Dita’.



 Σύμφωνα με το κείμενο, ο 60χρονος καθηγητής νομικής που γεννήθηκε στο νησί της Κέρκυρας, πολύ συχνά και με υπερηφάνεια, έχει πει ότι οι οικογενειακές του ρίζες είναι στην Αλβανία».


«Πολλές φορές που φιλοξενούνταν σε τηλεοπτικές εκπομπές, είχε δηλώσει ότι οι πρόγονοί του κατάγονταν από τη Χειμάρρα», γράφει η εφημερίδα.


Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι πριν από έναν χρόνο, όταν ο Δένδιας ήταν μια από τις ισχυρότερες φωνές της αντιπολίτευσης και είχε εγείρει αμφιβολίες σχετικά με την εξωτερική πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, επέκρινε μάλιστα και  τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα. 


«Είμαι έκπληκτος που ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δεν έχει φιλελληνικές θέσεις. Είμαι έκπληκτος γιατί ο Ράμα είναι κατά το ένα τέταρτο  Έλληνας. Συνάντησα τη γιαγιά του Αναγνώστη στην Κέρκυρα, είπε ο Δένδιας όταν ήταν στην αντιπολίτευση.


Εκείνη την εποχή, γράφει η εφημερίδα,  είχε εκφράσει αντιθέσεις για την Αλβανία, όπως περιγράφονται  από τις δηλώσεις του.


«Πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, της ελληνικής μειονότητας στη γειτονική χώρα και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη χώρα να γίνει έδαφος απειλών. Η Αλβανία χρειάζεται καλές σχέσεις με την Ελλάδα και την ΕΕ. Έχουμε πολλούς τρόπους για να ασκήσουμε πίεση στην Αλβανία. Δεν πρέπει να πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν», είπε ο Δένδιας.


Η Χειμάρρα είναι μια παραθαλάσσια πόλη στον νότιο τμήμα της Αλβανίας, κοντά στην περιοχή της Αυλώνας.  Λόγω της θέσης της είναι μια από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Αλβανικής Ριβιέρας. 

 Στην πόλη υπάρχει πληθυσμός πάνω από 3.000 άτομα ελληνικής καταγωγής που είναι μέρος της  ελληνικής μειονότητας, σημειώνει το δημοσίευμα.


sitel.com.mk, mia.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr