Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019

Ο Λιβυκός Στρατός κατηγορεί τον Ερντογάν ως υπεύθυνο των βομβιστικών επιθέσεων στη ΒεγγάζηΙούλιος 14, 2019. 22:52


Ο εκπρόσωπος των Λιβυκών Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνέντευξή του κατηγόρησε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως υπεύθυνο  για την βομβιστική επίθεση στη Βεγγάζη.


Ο υποστράτηγος Αχμέντ Μασμάρι, είπε ότι «άμεσα υπεύθυνος για την τρομοκρατική επίθεση στη Βεγγάζη είναι ο Τούρκος πρόεδρος».


Ο Μασμάρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου δήλωσε ότι «οι βομβιστικές επιθέσεις στο νεκροταφείο Χαβάρι, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο μελών των Ειδικών Δυνάμεων και δύο πολιτών καθώς και τον τραυματισμό άλλων 26 πολιτών, έγιναν από ομάδες τις οποίες υποστηρίζει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν»


Πρόσθεσε ότι «οι ομάδες που συνεχίζουν τα εγκλήματα στη Λιβύη είναι από η Μουσουλμανική Αδελφότητα, το Daesh(ισλαμικό κράτος) και την Αλ Κάιντα, ομάδες που δεν έχουν διαφορές  μεταξύ τους».


Ο εθνικός στρατός της Λιβύης υπό την ηγεσία του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ που ελέγχει την ανατολική Λιβύη, άρχισε στις 4 Απριλίου του τρέχοντος έτους επίθεση για την κατάληψη της πρωτεύουσας, Τρίπολης. Ο ίδιος αποκαλεί τις ομάδες που υπερασπίζουν την Τρίπολη ως  εξτρεμιστές και τρομοκρατικές.


Στην Τρίπολη, στην οποία υπάρχει η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Εθνικής Συμφιλίωσης υπό τον Σαράι, κατηγορεί τον Χαφτάρ για πραξικοπηματικές δράσεις εναντίον της κυβέρνησής του.


al-binaa.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr