Οι παραδόσεις των τμημάτων των S-400 στην Τουρκία συνεχίστηκαν την Κυριακή



Ιούλιος 14, 2019. 16:53

Η παράδοση των στοιχείων των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 , που αγοράστηκε από την Τουρκία παρά τις αμερικανικές προειδοποιήσεις, συνεχίστηκε την Κυριακή, με την προσγείωση τριών νέων αεροσκαφών κοντά στην Άγκυρα, αναφέρει το AFP και το  DPA.



«Η παράδοση γίνεται όπως έχει προγραμματισθεί», ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στη σελίδα του στο Twitter, παρουσιάζοντας εικόνες που δείχνουν την άφιξη τους στην αεροπορική βάση Ακιντζί (πρώην Μούρτεντ). Οι παραδόσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή.


Η Ουάσιγκτον αντιτίθεται σθεναρά σε αυτήν την αγορά, με το φόβο ότι τα ρωσικά συστήματα θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τα τεχνολογικά μυστικά του νέου αεροσκάφους των ΗΠΑ F-35, τα οποία η Τουρκία επιδιώκει να αποκτήσει.


Ενώ οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι συσκευές S-400 δεν είναι συμβατές με το ΝΑΤΟ, στον οποίο Οργανισμό  συμμετέχει η Τουρκία.


Αρκετά μέλη του Κογκρέσου, τόσο Ρεπουμπλικανοί όσο και Δημοκρατικοί έχουν ζητήσει ακύρωση των παραδόσεων των F-35 στην Άγκυρα και απηύθυναν έκκληση για επιβολή κυρώσεων στους Τούρκους αξιωματούχους που εμπλέκονται στη συμφωνία με τη Ρωσία.


Η Άγκυρα έχει απορρίψει όλες τις προετοιμασίες των ΗΠΑ. 


Την Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου,  επέμεινε: «Εμείς αυτό που κάθε φορά που το λένε, λέμε ότι είναι  μια τελειωμένη υπόθεση και η διαδικασία (παράδοσης) συνεχίζεται».


DCNews


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr